Втрати абонбази «Інформаційних технологій» будуть серйозними, але не вбивчими – Івасюк

Втрати абонбази «Інформаційних технологій» будуть серйозними, але не вбивчими – Івасюк

8 Жовтня 2018
3667
8 Жовтня 2018
07:00

Втрати абонбази «Інформаційних технологій» будуть серйозними, але не вбивчими – Івасюк

3667
На київського провайдера «Інформаційні технології», з яким нещодавно розірвали угоди три медіагрупи, чекають серйозні втрати абонентської бази, проте катастрофою для компанії це не стане. Таку думку висловив директор «Ланет» Маріан Івасюк під час конференції УКОЗ, яка тривала 4–7 жовтня в Буковелі.
Втрати абонбази «Інформаційних технологій» будуть серйозними, але не вбивчими – Івасюк
Втрати абонбази «Інформаційних технологій» будуть серйозними, але не вбивчими – Івасюк

«Потрібно враховувати, що Інформаційні технології” – це не тільки кабельний, але й інтернет-провайдер. І на одній послузі вони в будь-якому разі збережуть абонентів. Так, для них будуть серйозні втрати в абонбазі. Так, вони будуть цьому протистояти, пробувати колективну антену, DVB-T2-комплект, програми лояльності тощо. Плюс у них з’являється гнучкість, тому що якщо інші конкуренти зараз намагатимуться рвати їхню абонбазу, вони можуть розробити спеціальні пропозиції, які компенсуватимуть споживання послуги, наприклад, “Тріолана” як найбільшого вигодонабувача даного рішення, тому що в нього, наскільки я розумію, покриття має максимальний перетин з “Інформаційними технологіями”», – аргументував Маріан Івасюк.

Він також нагадав про важливість для провайдерів створення так званих бандлів (комбінованих пропозицій доступу до інтернету і телебачення).

«Уже більше половини наших абонентів знаходяться на бандлах. Наявність бандла дозволяє набагато простіше та гнучкіше піднімати свої ціни. В останні три роки ми вдвічі підняли наш ARPU. Як ми це робимо? Оскільки зараз у бандлах дві послуги, ми можемо плавно піднімати ціну спочатку однієї послуги, потім іншої. Ці стрибки виходять не такими великими і споживачі не так через них переймаються.

Провайдери знають, що щорічний відтік абонбази для однієї послуги складає 20–25% – це загальносвітові цифри і з ними складно сперечатися. Абоненти весь час ротуються: одні приходять, інші йдуть. У “Ланет” у Києві з однієї послуги кабельного телебачення за рік відтікає 20–25% абонентів, інтернету – 15–20%, а з бандла – не більше 10–12%. Причому ринок у Києві припинив зростати: є 800–850 тис. абонентів, будується ще приблизно 10–20 тис. квартир на рік. І в основному всі провайдери зараз борються між собою за перерозподіл абонентських баз», – пояснив важливість для провайдерів наявності послуг доступу і до інтернету, і до телебачення пан Івасюк.

На його думку, учасники ринку лише збільшуватимуть бандл-пропозиції, додаючи до них послуги мобільного зв’язку (як це вже роблять «Воля» з Life і «Київстар»), а в перспективі – й інші сервіси, наприклад, IoT.

«Ми знаємо, що інші гравці вже готуються до таких потрійних бандлів. Ми теж думаємо над цим», – додав очільник «Ланета».

Нагадаємо, наприкінці серпня StarLightMedia, «1+1 медіа» та Inter Media Group повідомили двох провайдерів програмної послуги «Ультралінк» і «Телевсесвіт», які працюють під маркою «Інформаційні технології», про дострокове розірвання угоди з 1 жовтня. Через це з 1 жовтня «Інформаційні технології» припинили ретрансляцію каналів цих медіагруп.

Фото: скріншот онлайн-трансляції

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3667
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду