Гендиректор Triolan: «Із медіагрупами у нас довірчі стосунки в питаннях абонентської бази»

Гендиректор Triolan: «Із медіагрупами у нас довірчі стосунки в питаннях абонентської бази»

19 Жовтня 2018
5087
19 Жовтня 2018
16:30

Гендиректор Triolan: «Із медіагрупами у нас довірчі стосунки в питаннях абонентської бази»

5087
«1+1 медіа» уклала угоду з Triolan на 2019 рік. «Детектор медіа» розпитав гендиректора провайдера Вадима Сидоренка про оновлений пакет, вартість контенту й систему білінгу.
Гендиректор Triolan: «Із медіагрупами у нас довірчі стосунки в питаннях абонентської бази»
Гендиректор Triolan: «Із медіагрупами у нас довірчі стосунки в питаннях абонентської бази»

Група «1+1 медіа» та провайдер Triolan уклали угоду на 2019 рік. За її умовами, з 1 січня в пакети провайдера увійдуть не лише мовники медіагрупи, а й канали з дистрибуційного портфоліо 1+1 media distribution: «1+1», «2+2», ТЕТ, «ПлюсПлюс», «Бігуді», УНІАН, Kvartal TV, Paramount Comedy, Spike, Nickelodeon, Nickelodeon HD, Nick. Jr., Bolt, Star Cinemа та Star Family.

Прес-служба «1+1 медіа» повідомила, що вартість за підключення споживача є взаємовигідною для обох сторін. Керівник відділу дистрибуції «1+1 медіа» Іван Примаков вважає, що угода з Triolan та відповідальне ставлення до бізнесу самого оператора «відчутно позначається на розвитку ринку платного телебачення в Україні та формуванні культури легального споживання контенту».

«Вони не лише забезпечують своїх клієнтів якісним та преміальним контентом, а й допомагають правовласникам збільшувати інвестиції у виробництво нового оригінального контенту», – наголосив пан Примаков.

У коментарі «Детектору медіа» генеральний директор компанії Triolan Вадим Сидоренко розказав про оновлений пакет, вартість контенту медіагруп та систему білінгу.

– Вадиме, як зміниться ваш пакет у 2019 році?

– Ми пропонуємо абонентам лише один основний пакет. Однак додаємо в нього нові канали. Зокрема, зараз ми включили канали з дистрибуції групи «1+1 медіа» – Nickelodeon та Spike. Також ми маємо проект із ОТТ. У ньому для користувачів будуть доступні додаткові функції – перегляд запису, catch up тощо.

– Якою буде ціна оновленого пакету?

– Звісно ж, ціна пакету буде зростати і складе 70 грн. Зараз пакет коштує 50 грн. Нам у будь-якому разі потрібно підвищувати ціну, бо з нового року дорожчають українські канали. Але якщо його збільшувати, то слід якісно змінювати сам пакет, щоб відрізнятись від того, що зараз є у цифровому ефірі.

– У вас немає так званого «соціального пакету», який містить класичний набір каналів і є дешевшим?

– У більшості провайдерів є такі пакети, у них присутні тільки ефірні канали, які можна переглядати безкоштовно. Тому яку б ціну ти не поставив, абоненти все одно будуть іти. Питання лише часу. Провайдери, які пропонують такі пакети, намагаються гратися з цінами, знижувати вартість пакетів, але це безвихідь. Адже нижче «нуля» все одно не поставиш. Ми вважаємо соціальні пакети утопією. І розуміємо, що цим шляхом іти не варто.

– Чи ви вже підписали угоди з іншими медіагрупами?

– Ще не підписали, але основні моменти вже обговорили з усіма.

– Ви згадали, що з нового року дорожчатимуть українські канали. Скажіть, як зміниться їхня вартість?

– Українські канали коштуватимуть удвічі дорожче. Також потроху дорожчають платні канали. Зараз ми маємо трирічні контракти, в яких одразу враховано щорічне подорожчання контенту. До того ж інколи вони прямо прив’язані до курсу валют. Тому ми би піднімали тариф так чи інакше. І краще підвищити його вартість, але відрізнятись від інших.

– Канали якої медіагрупи будуть найдорожчими наступного року?

– За тарифною сіткою на наступний рік StarLightMedia, «1+1 медіа» та Inter Media Group вирівнюють ціни. Цього року Inter Media Group ставила ціну вищу, але гралася кількістю абонентів тощо. Зараз вони залишили цю модель. Тож тепер StarLightMedia та «1+1 медіа» з 1,5 грн. піднімають до 3 грн. А Inter Media Group лишає свою ціну – 3 грн., яка й була раніше. Ціни «Медіа Групи Україна» трохи нижчі. Але у різних медіагруп різна кількість каналів і різний рейтинг. Наприклад, у Inter Media Group найбільше каналів, а у StarLightMedia не один флагман, а три достатньо рейтингові канали. Тому важко сказати, яка група обходиться дешевше.

– Тобто ви задоволені цією угодою попри те, що доведеться й далі платити за контент?

– У цілому ми розуміємо ситуацію і те, що ринок у будь-якому разі буде йти саме цим шляхом. Тому ми знайшли компромісне рішення і воно нас влаштовує.

– Як відрізняється вартість українського та іноземного контенту?

– Іноземні канали коштують дорожче. У них різні ціни і я не можу їх розкривати відповідно до договорів. У середньому вони коштують від 1 грн за канал і вище. Але у перерахунку на кількість каналів та їхній рейтинг вони коштують у рази дорожче.

Іноземні канали також рахують свою вартість із кожного абонента?

– Так.

Це, певно, потребує наявності відкритих баз. Що ви робите для того, щоб українські та іноземні канали були впевнені в тому, що отримують коректну інформацію щодо кількості ваших абонентів?

– Насамперед, ми не граємось із пакетуванням. Мовляв, у нас є «Соціальний пакет», який охоплює всіх абонентів, а ваш канал не в цьому пакеті, тому його дивляться не всі. Наша система достатньо прозора, оскільки ми маємо один пакет і всі бачать кількість користувачів. Окрім цього ми надаємо на запит медіагруп інформацію про ID абонентів. Тобто кожна медіагрупа може зробити контрольну закупку та з’ясувати, наскільки ми відкриті.

Ви рахуєте не за оплатою, а за кількістю договорів?

– Йдеться про договори з позитивним балансом. Коли хоч якась сума грошей є на рахунку, щоб не було маніпуляцій.

І все ж таки, що таке ID абонентів і як медіагрупи контролюють цей процес?

– У кожного абонента є номер договору. Відповідно, на цей номер він може поповнити рахунок. І ці номера договорів без особистих даних ми завантажуємо у систему. Будь-яка медіагрупа, яка хоче перевірити наші бази, може підключитись до нас, сплатити кошти на свій номер договору і перевірити, чи з’явився він у нашій електронній системі. І ми не знатимемо, хто з абонентів здійснює контрольну закупку. Медіагрупи можуть зробити таких закупок не одну чи дві, а, приміром, 20. Якщо вони зробили 20, а в системі побачать 18, значить, ми обманюємо; але якщо вони бачать всі 20 – значить, усе чесно.

Хто був ініціатором створення вашої електронної системи білінгу?

– Ми були ініціаторами чесних стосунків щодо абонентської бази. Сказали, що нам немає чого приховувати і ми готові надавати всі дані. Медіагрупи сказали, що їм підходить така історія. Тому в нас достатньо довірчі стосунки у питаннях абонентської бази.

Фото: «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5087
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду