Київський провайдер з 1 жовтня вимкнув телеканали медіагруп «1+1 медіа», StarLightMedia та Inter Media Group (ДОПОВНЕНО)

Київський провайдер з 1 жовтня вимкнув телеканали медіагруп «1+1 медіа», StarLightMedia та Inter Media Group (ДОПОВНЕНО)

1 Жовтня 2018
6674
1 Жовтня 2018
11:05

Київський провайдер з 1 жовтня вимкнув телеканали медіагруп «1+1 медіа», StarLightMedia та Inter Media Group (ДОПОВНЕНО)

6674
З 1 жовтня київський провайдер платного телебачення «Інформаційні технології» припинив ретрансляцію та вимкнув у своїй мережі телеканали медіагруп «1+1 медіа», StarLightMedia та Inter Media Group.
Київський провайдер з 1 жовтня вимкнув телеканали медіагруп «1+1 медіа», StarLightMedia та Inter Media Group (ДОПОВНЕНО)
Київський провайдер з 1 жовтня вимкнув телеканали медіагруп «1+1 медіа», StarLightMedia та Inter Media Group (ДОПОВНЕНО)

Про зміни в програмній послузі провайдер повідомив на своєму сайті.

Вимкнення телеканалів трьох українських медіагруп провайдер пояснив «політикою медіагруп щодо надмірного підвищення цін на ретрансляцію телеканалів».

«Інформаційні технології» звертають увагу, що вимкнені в їхній мережі телеканали можливо дивитися безкоштовно за допомогою ефірного цифрового тюнеру Т2, на сервісі YouTV та в мережі інтернет.

«Замість зазначених каналів, не змінюючи ціни, ми даємо нашим абонентам можливість дивитись 22 нові преміум-канали», - повідомляють «Інформаційні технології». Для активації нових каналів абонентам необхідно з 7:00 2 жовтня запустити новий пошук телеканалів на телевізорах.

Ще в п’ятницю, 28 вересня, на сайті «Інформаційних технологій» було розміщено повідомлення про зміну з 1 жовтня програмної послуги без деталей цих змін. У кол-центрі провайдера «Детектору медіа» повідомили, що точна інформація про те, які канали будуть змінені в пакетах, з’явиться лише 1 жовтня.

Також 28 вересня в соціальних мережах з’явилась інформація, що «Інформаційні технології» вимкнули телеканал «Інтер», а замість нього в переліку каналів з’явився телеканал «Обоз TV». У кол-центрі «Інформаційних технологій» «Детектору медіа» повідомили, що телеканал «Інтер» зникав з мережі напередодні у зв’язку з технічними причинами, а увечері його ретрансляцію було поновлено.

Під торговою маркою «Інформаційні технології» працюють два провайдери програмної послуги – «Ультралінк» і «Телевсесвіт». Їхні мережі охоплюють Дарницький, Дніпровський, Деснянський і Голосіївський райони Києва.

Директор ТОВ «Ультралінк» Андрій Сивоглаз у сюжеті телеканалу «Марс TV» (внутрішній канал мережі «Інформаційні технології») пояснив, що медіагрупи розірвали угоди з провайдером: «На початку вересня до нас почали надходити листи трьох медіагруп про дострокове розірвання чинних угод на право ретрансляції їхніх каналів у нашій мережі. Фактично у зв’язку з цими повідомленнями та розірванням угод ми втратили право ретранслювати їхні канали». Він додав, що йому невідома причина розірвання угод і «її нам ніяк не озвучували».

«Ми були здивовані, коли отримали повідомлення про розірвання угод, наступного ж дня відреагували, направили на адресу медіагруп оферту з проханням переукласти угоди. Нам незрозуміло, із чим викликана ініціатива. Ми підозрюємо, що це картельна змова медіагруп, щоб знищити операторів кабельного ТБ», - сказав у сюжеті «Марс TV» директор ТОВ «Телевсесвіт» Олексій Рабишко.

За словами пана Сивоглаза, діалогу з медіагрупами не виходило, провайдер звернувся до профільних асоціацій, щоб вони втрутилися в ситуацію та вплинули на ціноутворення.

Представники «Інформаційних технологій» нарікають на те, що у зв’язку з новою ціновою політикою медіагруп змушені були б підняти ціни для своїх абонентів. Але вони вирішили цього не робити і не продовжувати ретрансляцію телеканалів трьох українських медіагруп.

«Детектор медіа» звернувся по коментарі до медіагруп щодо їхніх відносин з провайдером «Інформаційні технології».

Директор зі стратегічного розвитку StarLightMedia Федір Гречанінов повідомив «Детектору медіа», що StarLightMedia припинила дію договору з «Інформаційними технологіями» з власної ініціативи. «Основна причина – непартнерська поведінка власників компанії протягом тривалого часу. Останнім часом ніякого діалогу про підвищення чи зниження ціни в нас не було. Таке пояснення причини вимкнення наших каналів (надмірне підвищення цін на ретрансляцію телеканалів. – ДМє звичайним обманом власних абонентів і черговим підтвердженням для нас правильності рішення про припинення роботи із цим провайдером», – зазначив пан Гречанінов.

Прес-служба групи «1+1 медіа» також повідомила, що достроково розірвала угоду з «Інформаційними технологіями», тож вимкнення каналів групи в мережах провайдера є очікуваним:

«У зв’язку з порушенням принципів партнерських відносин, з 01 жовтня 2018 року 1+1 медіа в односторонньому порядку припинила дію ліцензійного договору з групою компаній, що діють під ТМ «Інформаційні технології» (ТОВ “Ультралінк”, ТОВ “Телевсесвіт”, ТОВ “Люкслінк”), який був укладений на строк із 01 січня до 31 грудня 2018 року.

Наголошуємо, що за час співпраці “1+1 медіа” та провайдера питання ціноутворення на 2019 рік між компаніями не обговорювалось. Крім того, “1+1 медіа” не робила жодних комерційних пропозицій, в тому числі, не ініціювала зміну діючої договірної ціни у 2018 році. Як і раніше, поточна орієнтовна вартість ліцензії складає 1,5 грн за абонента у 2018 році та 3,0 грн – у 2019.

Також звертаємо увагу, що оскільки ліцензійний договір на розповсюдження наших каналів між групою компаній ТМ Інформаційні технології та ТОВ 1+1 Інтернет припинив дію, тому їх вимкнення є очікуваним. Ми вважаємо це єдиним правильним рішенням у ситуації, що склалася, адже подальше розповсюдження наших каналів було б порушенням прав та законних інтересів 1+1 медіа.

Додатково зазначимо, що ми не зацікавлені в поновленні договірних відносин, тому канали нашої групи не будуть транслюватися в мережах зазначених провайдерів. Можемо рекомендувати нашим глядачам лише змінити постачальника ТБ-послуг на іншого провайдера».

Нагадаємо, із січня 2017 року у зв’язку зі змінами до закону «Про телебачення і радіомовлення» комерційні загальнонаціональні телеканали вийшли зі складу універсальної програмної послуги (перелік каналів, обов’язкових для ретрансляції в усіх пакетах усіх провайдерів), перейшли до договірних відносин з провайдерами і почали брати з провайдерів плату (роялті) за ретрансляцію своїх каналів у їхніх мережах. Відтоді медіагрупи щороку підвищують розмір роялті, а крім того продають свої канали пакетом (тобто провайдер має купувати одразу весь пакет каналів певної медіагрупи, а не поштучно).

У відповідь медіагрупи пообіцяли провайдерам розвивати ринок платного телебачення: закодувати свій сигнал на супутнику (це заплановано на 2019 рік), вимкнути аналогове телебачення (це сталося з 1 вересня 2018 року), боротися з піратством, недостовірною звітністю провайдерів про кількість абонентів тощо.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6674
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду