За три місяці політичні партії витратили на рекламу 46,3 млн. грн – КВУ

За три місяці політичні партії витратили на рекламу 46,3 млн. грн – КВУ

13 Серпня 2018
4375
13 Серпня 2018
16:04

За три місяці політичні партії витратили на рекламу 46,3 млн. грн – КВУ

4375
Упродовж квітня-червня 2018 року парламентські політичні партії сукупно витратили 150,2 млн. грн. Третину всієї суми було спрямовано на оплату рекламних матеріалів – 46,3 млн. Найбільше витратили на рекламу ВО «Батьківщина», «Самопоміч» та Радикальна партія Олега Ляшка
За три місяці політичні партії витратили на рекламу 46,3 млн. грн – КВУ
За три місяці політичні партії витратили на рекламу 46,3 млн. грн – КВУ

Про це повідомляється на сайті ВГО «Комітет виборців України».

За даними КВУ, ВО «Батьківщина» витратила 24,8 млн. грн, з яких 20,8 млн. грн. пішли на рекламу по телебаченню і 3,7 млн. грн – на зовнішню рекламу.

На другому місці «Самопоміч», яка витратила на рекламу 6,6 млн. грн. Із них 5,4 млн. грн були спрямовані на партійну газету та ще майже 1 млн. грн – на рекламу по ТБ і радіо.

Радикальна партія Олега Ляшка витратила на рекламу 6,5 млн. грн. Із них на рекламу по телебаченню пішли 4,7 млн. грн.

«Опозиційний блок» на рекламу витратив 4,2 млн. грн. Із них 3,2 млн. грн було витрачено на рекламу по ТБ, 1 млн. грн – на зовнішню рекламу.

БПП витратив на рекламу 3,1 млн. грн, а «Народний Фронт» - 0,9 млн. грн.

Таким чином, підсумовує КВУ, на рекламу було спрямовано 78% коштів із загальних витрат ВО «Батьківщина», 49% – РПЛ, 27% – «Опозиційного блоку», 21% – «Самопомочі», 10% – БПП, 4% - НФ.

Комітет виборців України зауважує, що «Самопоміч», «Опозиційний блок», БПП та НФ витратили на оплату реклами державні кошти, а «Батьківщина» – державні кошти та власні гроші партії.

«У ІІ кварталі парламентські партії продовжили витрачати кошти платників податків на політичну рекламу. Такі дії підривають саму ідею державного фінансування. КВУ розробив зміни до законодавства, які забороняють партіям розміщувати рекламу за бюджетні кошти (законопроект №6026)», - зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

КВУ повідомляє, що інформація зібрана на основі звітів партій за ІІ квартал 2018 року про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за ІІ квартал, які мали бути подані до 9 серпня.

Нагадаємо, наприкінці 2017 року політичні партії витратили на рекламу в ЗМІ 56 млн грн., з яких 40 млн. грн склали витрати на ТБ-рекламу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4375
Читайте також
27.07.2018 11:30
Олександра Горчинська
для «Детектора медіа»
3 726
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду