«Народний фронт» витратить не більше 25% держфінансування на рекламу – прес-служба партії

«Народний фронт» витратить не більше 25% держфінансування на рекламу – прес-служба партії

25 Вересня 2018
1568
25 Вересня 2018
10:01

«Народний фронт» витратить не більше 25% держфінансування на рекламу – прес-служба партії

1568
Купують переважно рекламу в друкованих виданнях: теле- і радіореклама «не дає ґрунтовно пояснити позицію партії».
«Народний фронт» витратить не більше 25% держфінансування на рекламу – прес-служба партії
«Народний фронт» витратить не більше 25% держфінансування на рекламу – прес-служба партії

Не більше чверті грошей, отриманих із бюджету в межах держфінансування партій, витратить на рекламу «Народний фронт». Про це «Детектор медіа» довідався, опитуючи парламентські партії про витрати на рекламу та інформаційні послуги. 

За другий квартал 2018 року «Народний фронт» витратив на рекламу у друкованих ЗМІ майже мільйон гривень. Якщо торік «Народний фронт» витрачав отримані з бюджету кошти на виготовлення та розміщення теле- і радіо реклами, то цього року у партії вирішили вкладатися переважно в друковані ЗМІ.

У прес-службі партії кажуть, що друковані медіа дають більше можливості розгорнуто пояснити зміст реформ, здійснюваних за ініціативи та підтримки «Народного фронту». Теле- і радіореклама ж коштує дорого та не дозволяє ґрунтовно пояснювати позицію політичної сили. Рекламні публікації «Народного фронту» виходили в 31 виданні в усіх регіонах країни, крім Києва, Донецької та Луганської областей, зокрема в газетах «Галичина» (Івано-Франківськ), «Наше місто» (Дніпро), «Львівська пошта» (Львів), «РІО» (Закарпаття) та інших. Ці матеріали, за словами прес-служби, виходять із плашкою «реклама».

2018 року «Народний фронт» має отримати з бюджету 132 мільйони гривень. Станом на 11 вересня партії виплатили 99 мільйонів. Також, за словами прес-служби, партія фінансується з внесків на підтримку діяльності партії.

В останньому кварталі 2017 року партія витратила 23,6 мільйона гривень на рекламу, зокрема майже 19 мільйонів на телевізійну та 3,7 мільйона на радійну. У прес-службі пояснюють, що розміщували на телебаченні «ролики патріотичного змісту», та наводять приклади (1, 2). Виробником роликів є ТОВ «ПронтоТівісі». За інформацією ДМ, це компанія кінопродюсера Максима Асадчого.

Відеоолики транслювалися на телеканалах ICTV, «1+1» та «Україна», аудіоролики – на каналах радіо «Ретро ФМ», «Люкс ФМ», «Хіт ФМ», «Радіо «Релакс», «Мелодія ФМ».

Нагадаємо, що 2015 року Верховна Рада ухвалила закон про державне фінансування політичних партій, відповідно до якого з липня 2016 року право на державну підтримку статутної діяльності отримали парламентські партії VIII скликання: «Народний фронт», «Блок Петра Порошенка “Солідарність”», «Самопоміч», Радикальна партія Олега Ляшка, «Батьківщина» та «Опозиційний блок». Ініціатори закону обіцяли зниження залежності партій від олігархів, стимулювання чесної конкуренції, зрозумілі та ефективні санкції за порушення тощо. Держфінансування має зробити партійну систему країни більш прозорою.

«Детектор медіа» чекає на інформацію щодо витрат на рекламу й від інших парламентських партій.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1568
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду