У третьому кварталі 2018 року найбільше на рекламу витратила «Батьківщина» – КВУ

У третьому кварталі 2018 року найбільше на рекламу витратила «Батьківщина» – КВУ

15 Листопада 2018
1950
15 Листопада 2018
13:14

У третьому кварталі 2018 року найбільше на рекламу витратила «Батьківщина» – КВУ

1950
Комітет виборців України повідомляє, що із наближенням виборів Президента парламентські партії стали витрачати більше коштів. У липні-вересні 2018 року партії сукупно витратили 201 млн грн. Найбільше зросли витрати «Батьківщини».
У третьому кварталі 2018 року найбільше на рекламу витратила «Батьківщина» – КВУ
У третьому кварталі 2018 року найбільше на рекламу витратила «Батьківщина» – КВУ

Про це повідомляє прес-служба КВУ.

За повідомленням Комітету, у третьому кварталі 2018 року БПП «Солідарність» та «Опозиційний блок» передали більшість коштів місцевим осередкам, «Батьківщина» та Радикальна партія Олега Ляшка – оплатили рекламу, «Самопоміч» – витратила гроші на оплату послуг та матеріальні витрати, «Народний Фронт» - витратив все на зарплату, оренду та податки.

Згідно з дослідженням КВУ, найбільше в третьому кварталі витратила партія ВО «Батьківщина» – 80 млн грн, з яких 73 млн пішло на рекламну діяльність. На другому місці за витратами «Самопоміч», яка витратила 38 млн грн. Із них 13 млн грн пішли на оплату послуг та матеріальні витрати та 10 млн грн – на «пропагандистську діяльність» (із них 2 млн грн – реклама на телебаченні).

БПП витратив 33 млн грн, із яких 20 млн грн – на місцеві осередки. КВУ зазначає, що попри візуальну активність, у звіті не відображено коштів на розміщення зовнішньої реклами.

«Народний Фронт» витратив 22 млн грн, які пішли на зарплату (8 млн грн), оренду (7 млн грн) та податки (5 млн грн).

Радикальною партією Ляшка було витрачено 12 млн грн, із яких більшість коштів, 4,8 млн грн, склали витрати на «пропагандистську діяльність».

Найменше, за даними КВУ, витратив «Опозиційний блок» – 12 млн грн, із яких 9 млн грн партія перерахувала місцевим осередкам. Партія офіційно не витрачала гроші на рекламу, хоч її лідери активно розміщували зовнішню рекламу в Південних та Східних областях, зауважує Комітет.

За повідомленням КВУ, 99% витрат БПП, Опоблоку, РПЛ та НФ було здійснено за гроші, отримані з держбюджету. Це ж стосується 92% витрат «Самопомочі» і лише 6% витрат «Батьківщини».

Нагадаємо, упродовж квітня-червня 2018 року парламентські політичні партії сукупно витратили 150,2 млн. грн. Третину всієї суми було спрямовано на оплату рекламних матеріалів – 46,3 млн. Найбільше витратили на рекламу ВО «Батьківщина», «Самопоміч» та Радикальна партія Олега Ляшка. 

7 вересня народна депутатка України, голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар заявила, що із наближенням виборів створюються передумови для матеріалів замовного характеру в ЗМІ та акцентувала на необхідності внесення змін до виборчого кодексу в частині агітації.Вона також зазначила, що власники каналів забезпечують підтримку кандидатам в президенти.

У вересні Комітет виборців України закликав політичні партії та потенційних кандидатів у Президенти України відмовитися від розміщення рекламних матеріалів до офіційного старту виборчої кампанії.

За даними КВУ, з квітня по вересень 2018 року ВО «Батьківщина» витратила на рекламу «Нового курсу» близько 100 млн грн, які отримала як внески на користь партії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1950
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду