Зростає кількість постійних користувачів інтернет-радіо – Радіокомітет

Зростає кількість постійних користувачів інтернет-радіо – Радіокомітет

10 Листопада 2017
4570
10 Листопада 2017
12:27

Зростає кількість постійних користувачів інтернет-радіо – Радіокомітет

4570
Частка радіослухачів, які щоденно користуються інтернетом, збільшилась за рік і складає 80,2%, порівняно з 75,8% минулого року. Українці активно слухають радіостанції «Хіт FM», «Радіо П’ятниця» та «Шансон»
Зростає кількість постійних користувачів інтернет-радіо – Радіокомітет
Зростає кількість постійних користувачів інтернет-радіо – Радіокомітет

Про це свідчать показники третьої хвилі дослідження за 2017 рік, що проводиться дослідницькою компанією «Kantar TNS в Україні», повідомляє прес-служба Міжгалузевого індустріального об’єднанням «Радіокомітет».

Опитування проводилось з 3 липня  по  1 жовтня 2017 року. Участь у ньому взяли мешканці України з міст із населенням 50 тис+,  у віці від 12 до 65 років. Вибірка склала 10, 03 респонденти.

За даними дослідження, слухачі радіо – активні  і прогресивні користувачі інтернету – частка інтернет юзерів, які щоденно користуються інтернетом, збільшилась за рік і складає 80,2%( було 75,8%).  Також більша частина тих, хто має рівень доходу високий  та вище  середнього 46,9%(було 34,6%), а тих, хто має авто в сімʼї 61,6% (було 59%).

Так, як зазанчено, у загальнонаціональному рейтингу першість за рейтингом на  жовтень 2017 року зберіглася.

Топ радіостанцій очолює «Хіт  FM». Лідерами є також: «Радіо П’ятниця» та «Шансон», які займають другу і третю позицію і  є лідерами за показниками в рейтингу.

«Kiss FM» і «Ретро FM» помінялись місцями в порівнянні з попередньою хвилею. А «NRJ» увійшло в ТОП – 10 за рейтингом. Також спостерігається ріст Радіо Релакс: зростання прослуховування у вечірній час.

«Стосовно незмінного лідерства "Хіт ФМ" можна сказати лише одне – ми чітко, постійно і дуже достеменно вивчаємо свою аудиторію, і, очевидно, що чітко "потрапляємо" в її потреби. Щодо росту легкого та спокійного радіо Relax, то тут очевидно, що формат, який себе доволі успішно зарекомендував у Києві, викликає неабияку цікавість у мережевого слухача. Нагадаю, що з цього літа радіо Relax почало мовлення у мережі», – прокоментувала результати дослідження маркетинг-директор холдингу «ТАВР- медіа» Оксана Шавель.

«"Шансон" входить до трійки лідерів, бо має стабільне велике ядро цільової аудиторії, тому не боїться конкуренції, адже основним викликом для радіостанцій є велика конкуренція між радіостанціями, особливо в Києві, де мовить багато радіостанцій з однаковим або схожим форматом. Тому радіостанціям треба шукати підходи для того щоб нарощувати кількість слухачів, адже рекламодавців найбільше приваблює високе охоплення, а також висока частота контактів з рекламою», – прокоментував аналітик- маркетолог Бізнес Радіо Груп Микола Мамайко.

Дослідження радіослухання за 2017 рік в містах України проводилось з населенням понад 50 тис осіб

 

За показником середньотижневого охоплення «Хіт FM» займає першу позицію, а «Люкс» – другу, третє місце зайняла радіостанція – «Ретро FM», змістивши на одну позицію вниз «Русское радіо Україна» та «Авторадіо».

Нагадаємо, у серпні перші за рейтингом та охопленням також були «Хіт FM», Радіо «П'ятниця» та «Шансон».

Фото: Портал мовної політики

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4570
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду