detector.media
10.11.2017 12:27
Зростає кількість постійних користувачів інтернет-радіо – Радіокомітет
Зростає кількість постійних користувачів інтернет-радіо – Радіокомітет
Частка радіослухачів, які щоденно користуються інтернетом, збільшилась за рік і складає 80,2%, порівняно з 75,8% минулого року. Українці активно слухають радіостанції «Хіт FM», «Радіо П’ятниця» та «Шансон»

Про це свідчать показники третьої хвилі дослідження за 2017 рік, що проводиться дослідницькою компанією «Kantar TNS в Україні», повідомляє прес-служба Міжгалузевого індустріального об’єднанням «Радіокомітет».

Опитування проводилось з 3 липня  по  1 жовтня 2017 року. Участь у ньому взяли мешканці України з міст із населенням 50 тис+,  у віці від 12 до 65 років. Вибірка склала 10, 03 респонденти.

За даними дослідження, слухачі радіо – активні  і прогресивні користувачі інтернету – частка інтернет юзерів, які щоденно користуються інтернетом, збільшилась за рік і складає 80,2%( було 75,8%).  Також більша частина тих, хто має рівень доходу високий  та вище  середнього 46,9%(було 34,6%), а тих, хто має авто в сімʼї 61,6% (було 59%).

Так, як зазанчено, у загальнонаціональному рейтингу першість за рейтингом на  жовтень 2017 року зберіглася.

Топ радіостанцій очолює «Хіт  FM». Лідерами є також: «Радіо П’ятниця» та «Шансон», які займають другу і третю позицію і  є лідерами за показниками в рейтингу.

«Kiss FM» і «Ретро FM» помінялись місцями в порівнянні з попередньою хвилею. А «NRJ» увійшло в ТОП – 10 за рейтингом. Також спостерігається ріст Радіо Релакс: зростання прослуховування у вечірній час.

«Стосовно незмінного лідерства "Хіт ФМ" можна сказати лише одне – ми чітко, постійно і дуже достеменно вивчаємо свою аудиторію, і, очевидно, що чітко "потрапляємо" в її потреби. Щодо росту легкого та спокійного радіо Relax, то тут очевидно, що формат, який себе доволі успішно зарекомендував у Києві, викликає неабияку цікавість у мережевого слухача. Нагадаю, що з цього літа радіо Relax почало мовлення у мережі», – прокоментувала результати дослідження маркетинг-директор холдингу «ТАВР- медіа» Оксана Шавель.

«"Шансон" входить до трійки лідерів, бо має стабільне велике ядро цільової аудиторії, тому не боїться конкуренції, адже основним викликом для радіостанцій є велика конкуренція між радіостанціями, особливо в Києві, де мовить багато радіостанцій з однаковим або схожим форматом. Тому радіостанціям треба шукати підходи для того щоб нарощувати кількість слухачів, адже рекламодавців найбільше приваблює високе охоплення, а також висока частота контактів з рекламою», – прокоментував аналітик- маркетолог Бізнес Радіо Груп Микола Мамайко.

Дослідження радіослухання за 2017 рік в містах України проводилось з населенням понад 50 тис осіб

 

За показником середньотижневого охоплення «Хіт FM» займає першу позицію, а «Люкс» – другу, третє місце зайняла радіостанція – «Ретро FM», змістивши на одну позицію вниз «Русское радіо Україна» та «Авторадіо».

Нагадаємо, у серпні перші за рейтингом та охопленням також були «Хіт FM», Радіо «П'ятниця» та «Шансон».

Фото: Портал мовної політики

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY