«Інтер» змінив програмну концепцію

«Інтер» змінив програмну концепцію

6 Листопада 2017
2796
6 Листопада 2017
16:31

«Інтер» змінив програмну концепцію

2796
2 листопада Національна рада з питань телебачення і радіомовлення переоформила ефірні, цифрову та супутникову ліцензії телеканалу «Інтер» у зв’язку зі зміною керівника, складу пов’язаних осіб і програмної концепції.
«Інтер» змінив програмну концепцію
«Інтер» змінив програмну концепцію

«Інтер» вніс до своїх ліцензії голову правління Катерину Шкуратову, яка обійняла цю посаду понад рік тому – 15 вересня 2016 року, замінивши Єгора Бенкендорфа, який згодом очолив телеканал «112 Україна».

Також у ліцензіях «Інтера» збільшився перелік пов’язаних осіб. Раніше їх було вказано лише двоє, нині до ліцензій записано близько 40 компаній та осіб зі структури власності каналу, а також їхніх рідних (у тому числі членів родин Дмитра Фірташа та Валерія Хорошковського).

Програмна концепція телеканалу «Інтер» стала різною для будніх і для вихідних днів. Формат залишився інформаційно-просвітницьким з фільмопоказом, але змінився жанровий розподіл програм.

Зокрема, по буднях в ефірі суттєво збільшилася частка інформаційно-аналітичних та публіцистичних, науково-просвітницьких, розважальних і музичних програм, натомість більш ніж удвічі зменшилися обсяги фільмопоказу.

По вихідних в ефірі зменшилася частка інформаційно-аналітичних та публіцистичних програм і фільмопоказу, зросла частка науково-просвітницьких програм, з’явилися культурно-мистецькі, але зникли розважальні та музичні програми. Обсяги власного продукту у вихідні дні зменшилися з майже 5 годин до 4 годин на добу.

Заяву про переоформлення в ліцензіях керівника та програмної концепції «Інтер» подав досить давно, але 7 червня 2017 року Нацрада перенесла розгляд питань про їх переоформлення через «потребу доопрацювання». За цей час канал надав Нацраді повний перелік пов’язаних осіб. Переоформлюючи ліцензію, Нацрада також зобов'язала «Інтер» протягом 10 днів надати інформацію про кінцевого бенефіціарного власника для заповнення нового ліцензійного бланку (нова форма бланку передбачає внесення інформації про кінцевого бенефіціара).

Керівник регіональної служби медіагрупи Inter Media Group Олександр Кравцов пояснив, що зміни програмної концепції пов'язані з вимогами законодавства. «За останній час в Україні було прийнято багато законів, відповідно до яких ми маємо коригувати й свою концепцію», - сказав він.

Наводимо зміни в програмній концепції «Інтера»:

 

Було

Стало. Будні

Стало. Вихідні

Власне виробництво

4 год 51 хв

4 год 51 хв

4 год

Національний продукт

13 год 32 хв

13 год 30 хв

13 год 30 хв

Іноземний продукт

10 год 28 хв

10 год 30 хв

10 год 30 хв

Формат

Інформаційно-просвітницький. Фільмопоказ

Інформаційно-просвітницький. Фільмопоказ

Інформаційно-просвітницький. Фільмопоказ

Інформаційно-аналітичні та публіцистичні передачі

3 год 20 хв

4 год 31 хв

1 год 50 хв

Культурно-мистецькі передачі

-

-

37 хв

Науково-просвітницькі передачі

2 год

4 год 45 хв

2 год 30 хв

Розважальні та музичні передачі

30 хв

1 год 10 хв

-

Дитячі передачі

24 хв

10 хв

24 хв

Фільмопоказ

12 год 39 хв

5 год

10 год 15 хв

Нагадаємо, що програмна концепція «Інтера» востаннє змінювалася у вересні 2014 року. Тоді «Інтер» зменшив майже на дві години обсяг програм власного виробництва. Формат каналу змінився з розважально-інформаційного з фільмопоказом на інформаційно-просвітницький з фільмопоказом. Канал збільшив обсяг інформаційно-аналітичних та публіцистичних програм, а також фільмопоказу, але зменшив обсяг розважальних і музичних, дитячих програм, а також відмовився від культурно-мистецьких програм.

13 жовтня 2017 року набув чинності закон, який запроваджує мовні квоти на телебаченні, проти якого виступала «Інтер медіа груп». Протягом першого року (до 13 жовтня 2018 року) діє перехідний період: передачі власного виробництва, а також національний аудіовізуальний продукт будуть зараховуватися до частки передач, виконаних державною мовою, незалежно від фактичної мови цих передач. Озвучуватися або дублюватися українською мовою в межах квот мають фільми і передачі, які не є національним аудіовізуальним продуктом.

Крім мовних квот, цей закон вніс іще одну зміну до закону «Про телебачення і радіомовлення». А саме – поширив обов’язкові квоти європейського та українського продукту на супутникові телеканали.

Нагадаємо, що 31 серпня 2017 року Нацрада оголосила попередження чотирьом телеканалам групи «Інтер» – «Інтер», НТН, «Піксель» та «Ентер-фільм» – за недотримання квоти європейського та українського продукту. «Інтер медіа груп» назвала це рішення Нацради необґрунтованим та заявила про готовність доводити свою рацію в суді.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2796
Читайте також
31.08.2017 18:11
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
3 070
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
одессит
2334 дн. тому
желательно чтобы вещание было 100% на украинском языке
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду