«Інтер» нагадав, що проти запровадження мовних квот на ТБ

«Інтер» нагадав, що проти запровадження мовних квот на ТБ

24 Травня 2017
3165
24 Травня 2017
10:58

«Інтер» нагадав, що проти запровадження мовних квот на ТБ

3165
«Інтер Медіа Груп» вдруге повідомив, що виступає проти закону про мовні квоти на телебаченні та поширив ту ж заяву, яку оприлюднював після прийняття законопроекту в першому читанні 16 березня
«Інтер» нагадав, що проти запровадження мовних квот на ТБ
«Інтер» нагадав, що проти запровадження мовних квот на ТБ

Офіційна позиція групи знаходиться на сайті телеканалу «Інтер»

Медіагрупа, як і раніше, вважає, що документ порушує права людей та «вносить розкол у суспільство, нагнітає і без того напружену ситуацію»

 «"Інтер Медіа Груп" завжди виступала проти заборон. Ми також категорично проти цього закону, який практично забороняє використання в телевізійному ефірі України будь-яких мов, окрім української. І питання не в ставленні до мов – української чи російської. Питання в ставленні до прав людини. Цей закон порушує права мільйонів громадян України, для яких російська мова є рідною. А також він порушує права носіїв інших регіональних мов, яких, окрім російської, в Україні 17. Крім того, цей закон вносить розкол у суспільство, нагнітає і без того напружену ситуацію», – йдеться у повідомленні «Інтер Медіа Груп».

Також зазначено, що закон про мовні квоти «не сприяє розвитку українського телебачення».

«Неможливо в потрібному обсязі створити якісний контент українською мовою або в такому ж обсязі зробити якісний дубляж – отже, погіршиться якість телевізійного продукту українською мовою. Обсяг українського телевізійного ринку не дозволить створити якісний різножанровий україномовний продукт в обсягах, яких вимагає цей закон. Це призведе до падіння телеперегляду українського телебачення: багато глядачів мають можливість альтернативного перегляду каналів, які їх влаштують, через інтернет-платформи й супутник», – повідомляє група.

Нагадаємо, свою позицію щодо цього закону «Інтер Медіа Груп» вже висловлювалв 16 березня, після ухвалення законопроекту в першому читанні. Тоді голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар повідомила, що вважає заяву медіахолдингу «Інтер медіа груп» щодо законопроекту про мовні квоти на ТБ принизливою та такою, що поширює кліше російської пропаганди.

Нагадаємо, 23 травня Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект № 5313 «Про внесення змін до деяких законів України щодо мови аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації». За законопроект проголосували 269 народних депутатів. 

Він запроваджує на телебаченні обов’язкові квоти передач і фільмів українською мовою: 75% для загальнонаціональних і регіональних телеканалів, 60% - для місцевих телеканалів, 75% - для програм новин.

Закон набуде чинності через чотири місяці з дня його опублікування.

Фракція «Опозиційний блок» має намір зареєструвати у Верховній Раді проект постанови про скасування закону про мовні квоти на ТБ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3165
Читайте також
13.10.2017 10:19
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
14 966
23.05.2017 11:50
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
23 564
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду