detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
20.03.2017 16:44
Оновлений Tonis готується до виходу в ефір у День Незалежності
Оновлений Tonis готується до виходу в ефір у День Незалежності
Оновлений телеканал Tonis готується стартувати в новому форматі до Дня Незалежності, 24 серпня. Основою каналу буде інформаційно-аналітичне мовлення, але також в ефірі буде присутній розважальний контент.

Про це повідомив новопризначений генеральний продюсер телеканалу Tonis Олексій Семенов на прес-конференції 20 березня.

До команди каналу Tonis крім Олексія Семенова приєдналися креативна продюсерка Євгенія Захарова (працювала разом з паном Семеновим на NewsOne), телепродюсер розважальних програм Ілля Ноябрьов (працював разом з паном Семеновим на «Інтері», НТН і Першому національному), телеведучі Матвій Ганапольський і Євген Кисельов.

Олексій Семенов, Євген Кисельов, Володимир Макеєнко (новий співвласник каналу), Олександр Бутко (генеральний директор), Матвій Ганапольський, Євгенія Захарова, Ілля Ноябрьов

«Сподіваюся, що в День Незалежності ми вийдемо в оновленому форматі мовлення», - повідомив пан Семенов. За його словами, телеканал не буде суто інформаційним – він робитиме акцент на інформаційно-аналітичному мовленні, але також у його ефірі будуть розважальні та музичні програми.

«Досвід останніх чотирьох років в інформаційно-аналітичному мовлення дає нам право думати, що ми створимо достатньо цікавий канал, глибоко занурений у події в країні та за її межами. Ми зробимо великий акцент на тому, що відбувається в регіонах, зробимо ставку на спілкування з регіонами, щоб показати їх яскравіше. Ми підемо в глибше осмислення подій, знайдемо зміст у тому, що відбувається. У нас буде можливість запрошувати цікавих людей, які будуть вести ефіри. Зараз на телебаченні мені не вистачає глибини. Ми дамо глибоке аналітичне мовлення протягом усього дня», - розповів генпродюсер про нову концепцію Tonis.

«Також на каналі Tonis буде багато розважальних форматів, музичні програми – не лише інформаційне мовлення. Тобто ми бдемо займатися ще інтертейментом, крім інфотейменту», - додав він.

За розважальний контент на каналі відповідатиме Ілля Ноябрьов. «На мою долю випаде не найширший сегмент мовлення – розважальна частина. Але хотілося б уникнути однієї речі. Працівники каналів завжди дуже звужують аудиторію. Нм би хотілося максимально розширити діапазон і пошукати форми, які будуть однаково цікаві людям різних поколінь і соціальних верств. У цьому пошуку ми й проведемо перші етапи співпраці», - зауважив пан Ноябрьов.

Основним продуктом оновленого каналу Tonis буде вечірній інформаційно-аналітичний ефір з 18:00 до 23:00, який вестиме Євген Кисельов. «Форма, яку ми придумали, просто бездоганна», - заявив пан Семенов. Сам пан Кисельов не став описувати свій майбутній проект, порадивши глядачам про все дізнатися з ефіру.

Для каналу планується будівництво нової студії, повідомив пан Семенов, але інших подробиць не сказав.

За словами пана Семенова, ще до виходу оновленого Tonis в ефір команда планує запустити інтернет-портал для спілкування зі своєю аудиторією. На порталі плануються інтернет-ефіри телеведучих, які спілкуватимуться з користувачами, онлайн-трансляції з будівельного майданчика нової студії, з кастингів. «Тож навіть на етапі підготовки до старту ми покажемо в інтернеті цікавий контент. Будемо активно працювати з інтернет-користувачами до початку повноцінного мовлення», - анонсував генпродюсер.

Нові менеджери запевнили, що всі працівники залишаться працювати на каналі. Зараз колектив Tonis налічує 180 осіб. «Ми разом з ними будемо створювати нові формати і покращувати ті, що вже є», - сказав пан Семенов.

«Коли ми прийшли на канал – ми зібрали колектив і спитали, чи є в них пропозиції. Ми будемо змушувати людей думати. Вони знають свої програми краще, ніж ми. Ми будемо спонукати людей без ідей, щоб у них були ідеї. Легше всього звільнити людей. Але ми розуміємо, що діється на вулиці – що місць нема, роботи нема. Тому – працюй», - сказав Матвій Ганапольський.

Як приклад пан Семенов навів програму «Алло, лікарю», з якої планують зробити «одне з основних медичних шоу на каналі». «Але є програми, які не набирають ніяких показників (менше за телемагазини). І для всіх працівників, у яких погані показники і незрозумілі програми, ми будемо знаходити інші робочі місця», - додав він.

Водночас із сьогоднішнього дня нова команда Tonis оголосила кастинг усіх працівників. «Ми шукаємо людей усіх професій, не лише творчих. Продюсерів, координаторів – усіх, хто міг би працювати і робити гарний канал», - сказала Євгенія Захарова. Резюме просять надсилати на адресу: 2017tonis@gmail.com.

Нагадаємо, 20 березня стало відомо, що Володимир Макеєнко став власником 9,5% телеканалу Tonis (ТОВ «Телеканал “Тоніс”»). 80% статутного фонду компанії залишається у власності самого ТОВ «Телеканал “Тоніс”», 10% - у генерального директора каналу Олександра Бутка, 0,5% - у заступника генерального директора Василя Бирзула. Зі структури власності каналу вибули Оксана Васьківська, Микола Дяченко, Артем Жилін, Артем Савчук. Кінцевим бенефіціаром компанії залишається Олександр Бутко.

20 березня на прес-конференції Володимир Макеєнко оголосив, що став власником 9,5% телеканалу Tonis і «продовжує процес». За словами пана Макеєнка, частку 9,5% він придбав у менеджменту каналу. Назвати суму угоди він відмовився, посилаючись на те, що на це мають дати згоду інші сторони угоди. Він також не озвучив суми запланованих інвестицій у канал.

Появі нового інвестора передував прихід нового топ-менеджменту. На початку січня джерела «Детектора медіа» повідомляли, що колишній генеральний продюсер телеканалу NewsOne Олексій Семенов пішов з NewsOne на Tonis. На початку березня стало відомо, що Олексій Семенов зустрічався з колективом телеканалу Tonis. 14 березня Олексій Семенов повідомив «Детектору медіа», що найближчим часом обійме посаду генерального продюсера Tonis, разом з ним на каналі працюватимуть ведучі Євген Кисельов і Матвій Ганапольський.

Рік тому, навесні 2016 року ТОВ «Телеканал “Тоніс”» викупив у своїх власників 80% свого статутного фонду. Часткою 10% став володіти генеральний директор каналу Олександр Бутко, а власниками часток по 2% стали перший заступник гендиректора Василь Бирзул, а також такі фізичні особи: Оксана Васьківська, Микола Дяченко, Артем Жилін, Артем Савчук.

При цьому кінцевим бенефіціарним власником у державному реєстрі вказаний генеральний директор каналу Олександр Бутко. Раніше кінцевим бенефіціарним власником каналу Tonis за документами був громадянин Чехії Петр Зіка.

Як пояснювала заступниця голови Нацради Уляна Фещук, у підприємства є можливість викупити себе у своїх власників. «Протягом року ця частка повинна бути реалізована. Тобто підприємство повинне знайти власника цієї частки, і воно може продати її будь-кому. Якщо протягом року воно не знайде покупця, то повинне зменшити статутний капітал», - пояснила вона.

Раніше, в лютому 2015 року, голова Нацради Юрій Артеменко заявив: Генеральна прокуратура України встановила, що син колишнього Президента України Олександр Янукович опосередковано володіє телеканалами Tonis (ТОВ «Телеканал "Тоніс"»), Business (ТОВ «ТРК "Погода ТБ"») і Dobro (ТОВ «ТРК "Нові комунікації"»). Прес-секретар Олександра Януковича Юрій Кірасир цю інформацію заперечив.

Колишній власник каналу Tonis Володимир Костерін влітку 2014 року в інтерв’ю Hubs розповів, що був змушений віддати канал представникам минулої влади. «Був дуже сильний тиск на моїх партнерів по іншим бізнесам, на колег і менеджерів. Відкривалися кримінальні справи, людей допитували в прокуратурі. Я змушений був віддати Tonis представникам минулої влади, щоб зняти цей тиск… Я дав команду переписати акції (каналу) на компанії, список яких мені надали», - повідомив пан Костерін і додав, що «покупець» заплатив у десять разів менше ринкової ціни каналу, але не йому особисто, а менеджменту й низці посередників, як відступні.

Ще у 2011 році журналістське розслідування «Наших грошей» виявило, що кінцевими власниками телеканалу Tonis можуть бути Олександр Янукович і Сергій Арбузов.

Фото: Галина Петренко

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY