Володимир Макеєнко став власником 9,5% телеканалу Tonis

Володимир Макеєнко став власником 9,5% телеканалу Tonis

20 Березня 2017
4830
20 Березня 2017
13:41

Володимир Макеєнко став власником 9,5% телеканалу Tonis

4830
У структурі власності ТОВ «Телеканал “Тоніс”» (телеканал Tonis) відбулися зміни: власником частки 9,5% статутного фонду став український політик Володимир Макеєнко.
Володимир Макеєнко став власником 9,5% телеканалу Tonis
Володимир Макеєнко став власником 9,5% телеканалу Tonis

Про такі зміни «Детектору медіа» деякий час тому стало відомо з власних джерел, нині інформація підтверджена даними з Єдиного державного реєстру.

За даними ЄДР, Володимир Макеєнко став власником часток якими раніше володіли Оксана Васьківська, Микола Дяченко, Артем Жилін, Артем Савчук – усі вони раніше володіли по 2% статутного фонду, а нині вибули зі структури власності телеканалу Tonis. Також пан Макеєнко став власником частини частки, якою володів перший заступник гендиректора каналу Василь Бирзул – його частка в компанії зменшилася з 2% до 0,5%.

Водночас 10% статутного фонду компанії й далі володіє генеральний директор каналу Олександр Бутко, а власником 80% свого статутного фонду виступає саме підприємство ТОВ «Телеканал “Тоніс”».

Кінцевим бенефіціаром компанії залишається Олександр Бутко.

Зміни відображені в таблиці нижче:

Власники ТОВ «Телеканал “Тоніс”»

Були

Стали

ТОВ «Телеканал “Тоніс”»

80%

ТОВ «Телеканал “Тоніс”»

80%

Олександр Бутко

10%

Олександр Бутко

10%

Василь Бирзул

2%

Василь Бирзул

0,5%

Оксана Васьківська

2%

Володимир Макеєнко

9,5%

Микола Дяченко

2%

 

 

Артем Жилін

2%

 

 

Артем Савчук

2%

 

 

Володимир Макеєнко – народний депутат кількох скликань, представник партій «Солідарність», «Наша Україна», «Регіони України», Партія регіонів, колишній заступник голови фракції Партії регіонів, колишній голова Київської міської державної адміністрації (січень-березень 2014 року). У лютому 2014 року вийшов з лав Партії регіонів. У 2015 році балотувався в мери Києва від партії «Наш край».

Нагадаємо, 9 січня генеральний продюсер каналу NewsOne Олексій Семенов оголосив, що залишає канал разом з двома ведучими – Матвієм Ганапольським і Євгенієм Кисельовим. Пан Семенов утримувався від коментарів, повідомивши, що «перебуває в переговорному процесі». На ринку виникло кілька версій того, куди йде пан Семенов – джерела «ДМ» повідомляли, що це буде телеканал Tonis.

На початку березня стало відомо, що Олексій Семенов зустрічався з колективом телеканалу Tonis, цю інформацію «Детектору медіа» підтвердив генеральний директор каналу Олександр Бутко. 14 березня Олексій Семенов повідомив «Детектору медіа», найближчим часом обійме посаду генерального продюсера Tonis, разом з ним на каналі працюватимуть ведучі Євген Кисельов і Матвій Ганапольський.

Нагадаємо також, що раніше в ЗМІ телеканал Tonis часто пов'язували з сином колишнього президента Олександром Януковичем. Минулого року телеканал змінив структуру власності, і по суті, викупив сам себе у власника, чеського громадянина Петера Зікі. Тепер, відповідно до закону, телеканал повинен протягом року продати викуплену у попереднього власника частку.

Навесні 2016 року ТОВ «Телеканал “Тоніс”» викупив у своїх власників 80% свого статутного фонду. Часткою 10% став володіти генеральний директор каналу Олександр Бутко, а власниками часток по 2% стали перший заступник гендиректора Василь Бирзул, а також такі фізичні особи: Оксана Васьківська, Микола Дяченко, Артем Жилін, Артем Савчук.

При цьому кінцевим бенефіціарним власником у державному реєстрі вказаний генеральний директор каналу Олександр Бутко. Раніше кінцевим бенефіціарним власником каналу Tonis за документами був громадянин Чехії Петр Зіка.

Як пояснювала заступниця голови Нацради Уляна Фещук, у підприємства є можливість викупити себе у своїх власників. «Протягом року ця частка повинна бути реалізована. Тобто підприємство повинне знайти власника цієї частки, і воно може продати її будь-кому. Якщо протягом року воно не знайде покупця, то повинне зменшити статутний капітал», - пояснила вона.

Раніше, в лютому 2015 року, голова Нацради Юрій Артеменко заявив: Генеральна прокуратура України встановила, що син колишнього Президента України Олександр Янукович опосередковано володіє телеканалами Tonis (ТОВ «Телеканал "Тоніс"»), Business (ТОВ «ТРК "Погода ТБ"») і Dobro (ТОВ «ТРК "Нові комунікації"»). Прес-секретар Олександра Януковича Юрій Кірасир цю інформацію заперечив.

Колишній власник каналу Tonis Володимир Костерін влітку 2014 року в інтерв’ю Hubs розповів, що був змушений віддати канал представникам минулої влади. «Був дуже сильний тиск на моїх партнерів по іншим бізнесам, на колег і менеджерів. Відкривалися кримінальні справи, людей допитували в прокуратурі. Я змушений був віддати Tonis представникам минулої влади, щоб зняти цей тиск… Я дав команду переписати акції (каналу) на компанії, список яких мені надали», - повідомив пан Костерін і додав, що «покупець» заплатив у десять разів менше ринкової ціни каналу, але не йому особисто, а менеджменту й низці посередників, як відступні.

Ще у 2011 році журналістське розслідування «Наших грошей» виявило, що кінцевими власниками телеканалу Tonis можуть бути Олександр Янукович і Сергій Арбузов.

Фото: dt.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4830
Читайте також
05.12.2017 18:22
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
9 507
21.03.2017 11:06
Галина Петренко
8 268
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду