Одеські провайдери відновили ретрансляцію телеканалів найбільших медіагруп

Одеські провайдери відновили ретрансляцію телеканалів найбільших медіагруп

13 Січня 2017
2674
13 Січня 2017
12:41

Одеські провайдери відновили ретрансляцію телеканалів найбільших медіагруп

2674
Станом на 13 січня всі одеські провайдери відновили ретрансляцію телеканалів усіх чотирьох найбільших медіагруп – StarLightMedia, «1+1 медіа», Inter Media Group і «Медіа Група Україна».
Одеські провайдери відновили ретрансляцію телеканалів найбільших медіагруп
Одеські провайдери відновили ретрансляцію телеканалів найбільших медіагруп

Про це «Детектору медіа» повідомив директор Спілки операторів телекомунікацій Одеси та Одеської області Станіслав Ясиневич.

За його словами, процес відновлення ретрансляції тривав протягом 11-12 січня. Угоди з медіагрупами підписані на рік. «Ми домовилися на умовах, запропонованих медіагрупами в грудні», - повідомив пан Ясиневич, не повідомляючи інших деталей домовленостей.

Нагадаємо, у ніч на 1 січня 2017 року частина одеських операторів кабельного ТБ відключила ретрансляцію загальнонаціональних українських телеканалів. Це було пов’язано з розбіжностями між провайдерами і найбільшими медіагрупами України щодо умов співпраці після вступу в дію з 1 січня 2017 року норм законодавства про скорочення складу універсальної програмної послуги (УПП).

Серед провайдерів, які не домовилися з медіагрупами і вимкнули їхні телеканали, були найбільші кабельні оператори Одеси «Сана плюс» і «Чорне море». Натомість одеський провайдер «Тенет» домовився з медіагрупами і продовжив ретрансляцію їхніх телеканалів.

3 січня стало відомо, що кабельні оператори Одеси вирішили відновити ретрансляцію 5-го каналу. За інформацією ЗМІ, телеканал погодився надавати свій контент безкоштовно.

Нагадаємо, 1 січня 2017 року набув чинності закон про зміну складу універсальної програмної послуги (УПП). Згідно з ним, до складу УПП увійшли телерадіопрограми ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (нині в процесі створення), парламентського телеканалу «Рада», а також місцеві та регіональні ефірні аналогові й цифрові телеканали, що мовлять у межах не більш як однієї області та не здійснюють ретрансляції програм інших мовників і не володіють іншими ліцензіями на ефірне мовлення в інших областях. Натомість загальнонаціональні комерційні телеканали вилучені зі складу УПП та перейшли до договірних відносин з провайдерами.

У грудні медіагрупи називали таку вартість свого контенту для мереж платного ТБ: «1+1 медіа» і StarLightMedia – по 75 коп. з абонента за пакет усіх каналів групи; «Медіа Група Україна» – 45 коп. з абонента за пакет усіх каналів групи; Inter Media Group – 3 грн з абонента за пакет усіх каналів групи. Також у медіагруп є певні умови щодо ретрансляції їхніх каналів: продаж усіх каналів одним пакетом, а не поштучно, обов’язкове потрапляння в соціальний пакет тощо.

Фото: s-t-v.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2674
Читайте також
27.06.2017 01:43
«Детектор медіа»
4 105
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду