Більшість кабельних операторів перейшли на нові умови співпраці з каналами «1+1 медіа»

Більшість кабельних операторів перейшли на нові умови співпраці з каналами «1+1 медіа»

5 Січня 2017
2964
5 Січня 2017
11:03

Більшість кабельних операторів перейшли на нові умови співпраці з каналами «1+1 медіа»

2964
З 1 січня, з набуттям чинності закону «Про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення», близько 95% кабельних операторів переуклали договори про співпрацю з «1+1 медіа»
Більшість кабельних операторів перейшли на нові умови співпраці з каналами «1+1 медіа»
Більшість кабельних операторів перейшли на нові умови співпраці з каналами «1+1 медіа»

Про це повідомляє прес-служба групи.

Директор департаменту дистрибуції та розвитку мережі мовлення «1+1 медіа» Андрій Мальчевський вважає, що глядачам слід відмовитись від провайдерів кабельного телебачення, які «вирішили "випасти з ринку" і перестали надавати послуги своїм абонентам по доставці сигналу всіх українських телегруп».

«Незважаючи на це, канали групи "1+1 медіа" ("1+1", "2+2", ТЕТ, "Плюсплюс", "Бігуді", УНІАН ТБ) як і раніше залишаються максимально доступними для більшості телеглядачів України. В першу чергу, їх відключення, як і інших телегруп, пов'язано з тим, що кабельні оператори, інтереси своїх доходів, ставлять вище інтересів своїх абонентів. У зв'язку з цим, ми можемо порекомендувати нашим глядачам шукати заміну кабельного оператора на того провайдера, який продовжує транслювати центральні українські канали, і його послуга відповідає тому рівню, за який абонент готовий платити свої гроші», - прокоментував він.

Крім того, як зазначає прес-служба групи, частина кабельних операторів не тільки відмовляється платити за контент, але і робить спроби контентного піратства. «1+1 медіа» повідомляє, що фіксуватиме всі факти незаконної трансляції телевізійного продукту, ініціювати порушення кримінальних справ, відстоюючи свої інтереси в правовому полі.

Нагадаємо, 1 січня 2017 року набув чинності закон про зміну складу універсальної програмної послуги (УПП). Згідно з ним, до складу УПП входять телерадіопрограми ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (нині в процесі створення), парламентського телеканалу «Рада», а також місцеві та регіональні ефірні аналогові й цифрові телеканали, що мовлять у межах не більш як однієї області та не здійснюють ретрансляції програм інших мовників і не володіють іншими ліцензіями на ефірне мовлення в інших областях. Натомість загальнонаціональні комерційні телеканали вилучаються зі складу УПП та переходять до договірних відносин з провайдерами.

30 грудня компанія-оператор послуг «Воля» заявила про досягнення домовленості про ретрансляцію з усіма медіагрупами України.

31 грудня директор українського провайдера «Ланет» Мар’ян Івасюк заявив, що його компанія домовилася з медіагрупами щодо продовження трансляції їх телеканалів після вступу в дію з 1 січня 2017 року норм щодо скорочення складу універсальної програмної послуги (УПП). Водночас, за його словами, у кабельній мережі «Ланету» будуть ретранслюватись канали тільки трьох з чотирьох найбільших в Україні медіагруп. Поза межами угоди залишилася Inter Media Group.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2964
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду