StarLightMedia також досягла домовленостей з 90% кабельних провайдерів

StarLightMedia також досягла домовленостей з 90% кабельних провайдерів

11 Січня 2017
4592
11 Січня 2017
13:15

StarLightMedia також досягла домовленостей з 90% кабельних провайдерів

4592
Медіагрупа StarLightMedia повідомляє про домовленість з провайдерами програмної послуги, які сукупно охоплюють 90% абонентів платного ТБ. З деякими переговори тривають.
StarLightMedia також досягла домовленостей з 90% кабельних провайдерів
StarLightMedia також досягла домовленостей з 90% кабельних провайдерів

Про це йдеться в прес-релізі групи.

За повідомленням StarLightMedia, зараз паралельно тривають переговори, в тому числі з тими провайдерами кабельного і IPTV телебачення, які відключили СТБ, Новий канал, ICTV, M1, M2, QTV з 1 січня 2017 року.

«З кимось ми просто не встигли фіналізувати переговори, а хтось вийшов на нас вже після відключення каналів, під впливом своїх абонентів. Ми очікуємо, що до кінця січня ситуація буде більш-менш остаточно зрозуміла», – сказав директор зі стратегічного розвитку групи StarLightMedia Федір Гречанінов.

У StarLightMedia відзначають, що найбільшим досягненням цієї реформи стане «формування нового, цивілізованого, прозорого і прибуткового ринку платного телебачення, на базі високоякісного національного контенту».

«Наше завдання на сьогодні - створення переваг тим українським провайдерам платного ТБ, які прийняли рішення разом з нами будувати цей сегмент. Боротьба з піратством контенту і андеррепортінгом, відключення аналогового ефіру, підготовка до кодування супутникового сигналу - це те, чим ми займаємося в році, що наступив», - каже Гречанінов.

Також, як зазначено в релізі, StarLightMedia розробили методику фіксування незаконної трансляції телевізійного контенту, що належить групі. Компанія повідомляє, що захищатиме свої права інтелектуальної власності правовими методами.

 Зазначимо, що 4 січня «1+1 медіа» повідомила, що близько 95% кабельних операторів переуклали договори про співпрацю з групою.

Українські медіагрупи також розробили сайт TeleMaster, завдяки якому можна знайти провайдера, який показує українські канали в будь-якому місті країни.

Нагадаємо, 1 січня 2017 року набув чинності закон про зміну складу універсальної програмної послуги (УПП). Згідно з ним, до складу УПП входять телерадіопрограми ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (нині в процесі створення), парламентського телеканалу «Рада», а також місцеві та регіональні ефірні аналогові й цифрові телеканали, що мовлять у межах не більш як однієї області та не здійснюють ретрансляції програм інших мовників і не володіють іншими ліцензіями на ефірне мовлення в інших областях. Натомість загальнонаціональні комерційні телеканали вилучаються зі складу УПП та переходять до договірних відносин з провайдерами.

30 грудня компанія-оператор послуг «Воля» заявила про досягнення домовленості про ретрансляцію з усіма медіагрупами України.

31 грудня директор українського провайдера «Ланет» Мар’ян Івасюк заявив, що його компанія домовилася з медіагрупами щодо продовження трансляції їх телеканалів після вступу в дію з 1 січня 2017 року норм щодо скорочення складу універсальної програмної послуги (УПП). Водночас, за його словами, у кабельній мережі «Ланету» будуть ретранслюватись канали тільки трьох з чотирьох найбільших в Україні медіагруп. Поза межами угоди залишилася Inter Media Group.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4592
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду