«Тріолан» запроваджує абонплату за кабельне ТБ

«Тріолан» запроваджує абонплату за кабельне ТБ

12 Грудня 2016
6209
12 Грудня 2016
17:13

«Тріолан» запроваджує абонплату за кабельне ТБ

6209
З 1 січня 2017 року група компаній «Тріолан» запроваджує абонентську плату за кабельне телебачення в розмірі 15 грн на місяць.
«Тріолан» запроваджує абонплату за кабельне ТБ
«Тріолан» запроваджує абонплату за кабельне ТБ

Про це повідомив Вадим Сидоренко, генеральний директор київської компанії «Юнікаст інвест», що працює під торговою маркою «Тріолан». Також про це повідомляє сайт «Тріолану».

До цього часу «Тріолан» надавав послуги кабельного ТБ абонентам безкоштовно, а плату брав за послугу доступу до інтернету.

Пан Сидоренко уточнив, що абонплата запроваджується за телебачення будь-якої технології (аналогове кабельне, DVB-C, IPTV) за єдиною ціною – 15 грн на місяць з одного домогосподарства за пакет з українських каналів + 8 каналів родини Viasat. Абонплата стягуватиметься з абонентів у формі передоплати.

«Для того, щоб продовжити користування кабельним телебаченням у новому році, вам потрібно до 31.12.2016 року внести авансово сплату за січень у розмірі 15 гривень.Можливість сплати за кабельне телебачення з'явиться починаючи з 15 грудня 2016 року», - йдеться в повідомленні «Тріолану».

За словами пана Сидоренка, таке рішення група компаній «Тріолан» прийняла на підставі опитування абонентів, яких запитали, чи відключати українські телеканали, які з 1 січня 2017 року братимуть плату з провайдерів, чи залишити канали, але запровадити абонплату.

Раніше «Тріолан» був одним з ініціаторів меморандуму провайдерів, що телеканали, які хочуть найширшого покриття в кабельній мережі, мають платити провайдеру, а телеканали, які хочуть бути платними, мають перейти в преміальні пакети.

Нагадаємо, 1 січня 2017 року набуває чинності закон про зміну складу універсальної програмної послуги (УПП). Згідно з ним, до складу УПП входять телерадіопрограми ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (нині в процесі створення), парламентського телеканалу «Рада», а також місцеві та регіональні ефірні аналогові й цифрові телеканали, що мовлять у межах не більш як однієї області та не здійснюють ретрансляції програм інших мовників і не володіють іншими ліцензіями на ефірне мовлення в інших областях. Натомість загальнонаціональні комерційні телеканали вилучаються зі складу УПП та переходять до договірних відносин з провайдерами.

28 жовтня директор групи компаній «Тріолан» Вадим Сидоренко оголосив консолідовану позицію провайдерів щодо нових договірних відносин з телеканалами. На думку провайдерів, телеканали, які хочуть максимального покриття в кабельних мережах, повинні платити провайдерами за поширення сигналу. Ті ж телеканали, які захотіли стати платними, потраплятимуть в окремі пакети провайдерів із суттєво меншим охопленням аудиторії, а телеканали і провайдери спільними зусиллями мотивуватимуть глядачів передплачувати ці пакети.

Ще влітку телегрупи презентували своє бачення майбутніх договірних відносин з операторами: вони вважають, що провайдери мають платити щонайменше 2,5 гривні з абонента за 20 каналів чотирьох медіагруп. Але після підписання нового закону президентом, станом на початок грудня, за даними видання MediaSat, медіагрупи назвали таку вартість свого контенту для мереж платного ТБ: «1+1 медіа» і StarLightMedia – по 75 коп. з абонента за пакет усіх каналів групи; «Медіа Група Україна» – 45 коп. з абонента за пакет усіх каналів групи; Inter Media Group – 3 грн з абонента за пакет усіх каналів групи. Наразі триває переговорний процес між телеканалами і провайдерами щодо подальших умов співпраці.

Тим часом у ЗМІ вже поширюються повідомлення про майбутнє відключення телеканалів провайдерами з 1 січня. Зокрема, 7 грудня одеські ЗМІ попередили глядачів про відключення центральних телеканалів із 1 січня.

7 грудня в інтерв’ю «Детектору медіа» генеральний директор компанії «Воля» Джордж Жембері повідомив, що конкретних пропозицій від медіагруп досі не отримував і якщо домовленостей не буде досягнуто вчасно, готовий припинити ретрансляцію телеканалів, як того вимагає новоприйнятий закон.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6209
Читайте також
27.06.2017 01:43
«Детектор медіа»
4 080
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду