Канал Business отримав попередження за маніпуляції з телемагазином

Канал Business отримав попередження за маніпуляції з телемагазином

9 Грудня 2016
1770
9 Грудня 2016
17:33

Канал Business отримав попередження за маніпуляції з телемагазином

1770
8 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалу Business (ТОВ «ТРК “Погода ТБ”») за порушення законодавства та умов ліцензії в частині трансляції телемагазинів і реклами.
Канал Business отримав попередження за маніпуляції з телемагазином
Канал Business отримав попередження за маніпуляції з телемагазином

Перший розгляд цього питання відбувся ще на попередньому засіданні, 1 грудня. Але тоді були відсутні представники каналу, і Нацрада перенесла ухвалення рішення. Канал надіслав Нацраді лист із проханням розглянути результати позапланової перевірки без присутності його представників.

Позапланова перевірка зафіксувала, що телеканал Business ретранслює телемагазин «Коштовна крамничка», що не передбачено його ліцензією. Власником цього телемагазину є ФОП Копатько О.О., який не є ані ліцензіатом Нацради, ані суб’єктом інформаційної діяльності. Ретрансляція відбувається в прямому ефірі з допомогою Концерну РРТ, який доставляє сигнал зі студії телемагазину до телеканалу оптоволоконними лініями зв’язку.

При цьому ретрансляція телемагазину відбувається з відбивками «Реклама», але заставкою «Телепродаж» у кутку екрану. Обсяг реклами й телемагазину в ефірі регулюється різними нормами законодавства: реклама має становити не більше 9 хвилин на годину, а блок телемагазину – не менше 15 хвилин. На телеканалі Business уривки телемагазину тривали не більше 9 хвилин на годину. Прямої угоди з ФОП Копатько О.О. на ретрансляцію телемагазину канал не має, але має угоду на розповсюдження реклами.

За ліцензією Business має 1 годину телепродажу на добу. Але з урахуванням зафіксованих Нацрадою блоків «Коштовної крамнички» телепродаж сягав 1 години 40 хвилин на добу. На думку Нацради, телеканал намагався приховати частину телепродажу, подаючи його як рекламу, оскільки той не вписувався в його ліцензійні норми.

Члени Нацради одноголосно підтримали рішення оголосити каналу Business попередження та зобов’язали його протягом місяця виправити порушення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1770
Читайте також
21.04.2017 16:35
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
3 400
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду