Нацрада покарала канал «Київ» за перебір з телемагазинами

Нацрада покарала канал «Київ» за перебір з телемагазинами

17 Січня 2019
2772
17 Січня 2019
15:17

Нацрада покарала канал «Київ» за перебір з телемагазинами

2772
17 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження столичному муніципальному телеканалу «Київ» за порушення рекламного законодавства.
Нацрада покарала канал «Київ» за перебір з телемагазинами
Нацрада покарала канал «Київ» за перебір з телемагазинами

Під час позапланової перевірки Нацрада зафіксувала, що телеканал перевищив допустиму добову квоту на телемагазини: замість 3 годин на добу телемагазини транслювалися понад 4 години. Крім цього Нацрада зафіксувала зменшення мінімальної безперервної трансляції телепродажу: замість 15 хвилин відрізок телепродажу тривав 2 хвилини.

Крім цього, Нацрада виявила, що телеканал не вказав інформацію про використання фонограми в рекламі шоу Михайла Поплавського «Я у тебе один».

Представниця телеканалу «Київ» визнала порушення з перевищенням тривалості телемагазину. За її словами, канал уже усунув це порушення і в його ефірі передбачено лише 2 години на день для розміщення телемагазину.

Водночас канал не визнав порушення щодо безперервної тривалості телепродажу. За словами представниці каналу, закон передбачає розміщення як телемагазину, так і телепродажу. Три відеоролики сумарною тривалістю 2 хвилини були розміщені в рекламній квоті як телепродаж.

Щодо реклами шоу Поплавського – за її словами, ролик був розміщений з дотриманням вимог закону, але напис щодо живого звуку потрапив під логотип. Канал усунув порушення вже наступного дня, запевнила представниця каналу.

Заступниця голови Нацради Уляна Фещук відповіла представниці каналу: «Київ” не є спеціалізованим каналом з телепродажу. Тому у вас мінімальна тривалість програм з телепродажу не може бути менше 15 хвилин. Така норма в законі з’явилася тому, що за 2 хвилини глядач не може зрозуміти, що це телепродаж, він сприймає це як рекламу. Тому ми наполягаємо на тому, що один випуск телепродажу має становити не менше 15 хвилин».

Нагадаємо, Нацрада призначила цю позапланову перевірку телеканалу «Київ» 14 листопада 2018 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2772
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду