Суд над Курченком перенесли на невизначений термін

Суд над Курченком перенесли на невизначений термін

3 Січня 2017
1199

Суд над Курченком перенесли на невизначений термін

1199
Сьогодні, 3 січня, Печерський районний суд Києва не зміг обрати запобіжний захід для власника «Східно-європейської паливно-енергетичної компанії» (CЄПЕК) та «Українського медіа холдингу» Сергія Курченка через відвід судді Володимира Карабаня, заявлений адвокатом бізнесмена Юрієм Суховим.
Суд над Курченком перенесли на невизначений термін
Суд над Курченком перенесли на невизначений термін

Про це повідомляє ТСН.

Засідання Печерського райсуду Києва, під час якого мало слухатися клопотання Генеральної прокуратури про обрання Курченку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, перенесено на невизначений термін у зв'язку з тим, що адвокат Юрій Сухов заявив відвід судді Карабаню.

«Він пояснив цей відвід тим, що, на його думку, суддя має певну змову з прокуратурою, а також додав, що порушено підсудність цієї справи – її має розглядати Подільський суд, тому що головне слідче управління Генпрокуратури розташовується в Подільському районі. Окрім того, Сухов додав, що, на його думку, представники Генпрокуратури не зазначили жодних нових обставин у своєму клопотанні, які доводять необхідність обрання запобіжного заходу для Курченка, і тому його захист вважає, що для обрання запобіжного заходу немає жодних підстав. Із цих самих міркувань Сухов зазначив, що не буде клопотати про дистанційний допит Курченка», - йдеться на сайті ТСН.

Крім того, зазначено, що адвокат Сухов не захотів розголошувати журналістам місцеперебування свого клієнта, заявивши, що це адвокатська таємниця. А в разі оприлюднення цієї інформації Генпрокуратура отримає привід для ініціювання заочного засудження Курченка.

Як відомо, сьогодні, 3 січня, у Печерському районному суді Києва був запланований розгляд клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу Сергія Курченка.

Нагадаємо, наразі Сергій Курченко оголошений у міжнародний розшук. Через свою близькість до екс-президента Віктора Януковича, який міг відіграти ключову роль у збагачення молодого бізнесмена. Сергій Курченко навесні 2014 року був внесений до санкційного списку ЄС.

енеральний прокурор України Юрій Луценко заявив 30 травня, що справи високопосадовців часів Віктора Януковича - бізнесмена, власника «Українського медіа холдингу» Сергія Курченка та колишнього міністра доходів і зборів, якого називають власником медіахолдингу «Вести Украина» Олександра Клименка, - передані першому заступнику головного військового прокурора Володимиру Жербицькому.

У вересні заступник генерального прокурора України Анатолій Матіосзаявив, що Головна військова прокуратура може завершити розслідування справ бізнесмена, власника «Українського медіа холдинга» Сергія Курченка і екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, якого ЗМІ називають власником медіа холдингу «Вести Украина», до кінця 2016 року.

28 грудня Апеляційний суд Києва скасував дозвіл на затримання і арешт Курченка.

На фото - Сергій Курченко

Фото: ZN.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1199
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду