Власника «Українського медіа холдингу» хочуть судити в Україні заочно

Власника «Українського медіа холдингу» хочуть судити в Україні заочно

21 Жовтня 2016
1593
21 Жовтня 2016
19:07

Власника «Українського медіа холдингу» хочуть судити в Україні заочно

1593
Генеральна прокуратура України має намір просити суд дозволити заочне засудження бізнесмена, власника «Українського медіа холдингу» Сергія Курченка, а також екс-заступника голови «Нафтогазу» Олександра Кацуби.
Власника «Українського медіа холдингу» хочуть судити в Україні заочно
Власника «Українського медіа холдингу» хочуть судити в Україні заочно

Про це повідомляє Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ ГПУ.

Генеральною прокуратурою України вживаються заходи «з викриття злочинної діяльності екс-високопосадовців режиму Віктора Януковича та пов’язаних із ними осіб, зокрема, Сергія Курченка  та інших членів його злочинного угруповання».

«Головною військовою прокуратурою завершено досудове розслідування щодо колишнього заступника Голови ПАТ "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" Олекандра Кацуби за підозрою в умисній участі в період з серпня 2012 року по теперішній час у злочинній організації Януковича В.Ф. з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, а також участі в умисному заволодінні шляхом зловживання ним своїм службовим становищем грошовими коштами, належними ПАТ «Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України"…», - повідомляє ГПУ.

Підозрюваному оголошено про завершення досудового розслідування та надано доступ до матеріалів досудового розслідування.

ГПУ  також повідомляє, що проситиме суд дозволити заочне засудження власника групи компаній ВЕТЕК, групи «Український медіа холдинг» Сергія Курченка і екс-заступника голови «Нафтогазу» Олександра Кацуби.

«Найближчим часом заплановано отримання дозволу суду на проведення спеціального судового провадження (заочне засудження) відносно Курченка С.В., Кацуби С.В. та інших учасників вищевказаної злочинної організації, які переховуються від органів досудового розслідування та суду на території Російської Федерації», - заявляє ГПУ.

Раніше головний військовий прокурор, заступник генерального прокурора України Анатолій Матіос заявив, що Головна військова прокуратура може завершити розслідування справ бізнесмена, власника «Українського медіа холдинга» Сергія Курченка і екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, якого ЗМІ називають власником медіа холдингу «Вести Украина», до кінця 2016 року.

Нагадаємо, генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив 30 травня, що справи високопосадовців часів Віктора Януковича - бізнесмена, власника «Українського медіа холдингу» Сергія Курченка та колишнього міністра доходів і зборів, якого називають власником медіахолдингу «Вести Украина» Олександра Клименка, - передані першому заступнику головного військового прокурора Володимиру Жербицькому.

Наразі Сергій Курченко оголошений у міжнародний розшук. Через свою близькість до екс-президента Віктора Януковича, який міг відіграти ключову роль у збагачення молодого бізнесмена, Сергій Курченко навесні 2014 року був внесений до санкційного списку ЄС.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1593
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду