Жан Новосельцев розповів, на чиї гроші створювався 17 канал

Жан Новосельцев розповів, на чиї гроші створювався 17 канал

26 Лютого 2016
6315
26 Лютого 2016
14:19

Жан Новосельцев розповів, на чиї гроші створювався 17 канал

6315
Канал на початку своєї роботи мав інвестора, київського бізнесмена з Донецька Костянтина Шкарбана, стверджує Жан Новосельцев.
Жан Новосельцев розповів, на чиї гроші створювався 17 канал
Жан Новосельцев розповів, на чиї гроші створювався 17 канал

Жан Новосельцев, креативний директор «17 каналу», під час ефіру на «Громадському радіо» в програмі «Київ-Донбас» розповів, що канал створювався за кошти київського підприємця, вихідця з Донецька Костянтина Шкарбана, який згодом перепродав його західній компанії. На запитання, що це за компанія і хто наразі фінансує інтернет-канал, пан Новосельцев не відповів, але зазначив, що йому все одно, звідки надходять кошти.

«Після мого виступу на Майдані з вимогою припинити війну і вияснити, хто розстріляв Небесну сотню та спалив Будинок профспілок, на мене вийшов київський підприємець... Коли канал створювався, я був на 10% співзасновником, зараз моя доля – 0%, бо ми розширилися, а в мене немає таких коштів. Але є західна компанія, якій київський підприємець продав долю. Сьогодні це західні інвестиції. Хто туди заводить гроші – мені все одно. Бо найголовніше наше правило – робити те, що буде цікавим, корисним, і ніякої цензури», – розповів Жан Новосельцев.

Ведуча програми Ірина Ромалійська звернулась по коментар до заступника шеф-редактора порталу «Детектор медіа» Гали Скляревської.

«На жаль, я не можу відповісти на запитання, хто є власником каналу. Формально інвестором і керівником був Жан Новосельцев, хто кінцевий бенефіціар – невідомо. Але, як би добре не заробляв Жан у якості тоді ще ведучого проекту «Гроші» на «1+1», я сумніваюся, що цих коштів вистачило хоча би на півроку роботи великої згуртованої команди», – зазначила пані Скляревська.

«Детектор медіа» звернувся до Жана Новосельцева по коментар про колишнього, а також нинішнього інвесторів каналу. Пан Новосельцев відмовив у коментарі, а також відмовився надати інформацію про рід занять бізнесмена Костянтина Шкарбана чи назвати «західну компанію», яка володіє 17-м каналом. Він зазначив, що відмовляється через те, що «Детектор медіа» «маніпулює інформацією». Доказом маніпуляції він вважає коментар щодо роботи журналістів 17-го каналу без логотипу на мікрофоні:

 

Як видно з відео, журналістка каналу в сюжеті зазначає: «В эпоху, когда журналистов встречают по одежке на микрофоне, мы специально убираем логотип, ведь учебники по журналистике учат: репортеры не имеют границ, да и стран в общем-то. Иначе зритель не получит объективной информации». В коментарі для «Громадьского радіо» Скляревська звернула на цей епізод увагу, як на приклад маніпуляції.

Тим не менш, Жан Новосельцев на своїй сторінці у Facebook написав, що це не є прикладом маніпуляції, а причиною роботи із «чорним мікрофоном» є відсутність у каналу логотипів: «Манипуляцию углядели в "черном" микрофоне. Признаюсь честно, пыльниками с лого до сих пор не обзавелись», - пише він. 

Надалі Жан Новосельцев планує надавати коментарі «Детектору медіа» тільки в присутності оператора 17-го каналу. 

Ефір на «Громадському радіо» був присвячений нападу на знімальну групу 17-го каналу під час трансляції наживо на Майдані Незалежності, про що 20 лютого заявили журналісти цього каналу.

Наразі поліція розслідує справу за фактом перешкоджання професійній діяльності та викрадення журналіста 17-го каналу Андрія Павловського, а також напад та пограбування офісу цього інтернет-телеканалу.

Журналіст «Громадського телебачення» Богдан Кутєпов, що був свідком ситуації на Майдані Незалежності, заявив в ефірі «Громадського радіо» про те, що викрадення Андрія Павловського є відвертим інсценуванням і маніпуляцією.

Нагадаємо, 17 канал транслюється тільки в YouTube. Через позицію каналу у конфлікті між Києвом і так званими «ДНР» і «ЛНР», медійники припускають, що канал може належати одіозним чиновникам з оточення колишнього президента Віктора Януковича.

Фото: Facebook 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6315
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Свободный Человек
2971 дн. тому
Стаття - гімно. Це наїзд на канал і більш нічого! Ефір на Громадському прослухав. Тему з нападом зам'яли, та говорили про різне лайно. Таке враження, що заманили Новосельцева до студії, та не давали висловлювати свою думку. Працівник Громадського - Богдан Кутепов, виглядає дешевою істеричкою, хоча вас це цілком влаштовує. Якщо він заявляє, що викрадення було спланованим, то нехай надасть докази глядачам, а не репетує, як папуга. Доказів він до цих пір, так і не надав. Тому - словоблуд, та маніпулятор. Що стусується питання про фінансування 17 каналу, то Новосельцев, та вище керівництво каналу, а воно є, не люблять відповідати на це запитання. Особисто я, за такі питання, був забанений на Фейсбуці 17 каналу. Звісно, мені це недовподоби, та суттєво знижує довіру до самого каналу. Але це не привід, щоб ви так відносилися до журналістів, котрі мають відмінну думку від вашої. Я вбачаю ваші дії, та поведінку замовною. Ви не маєте права бути журналістами. Це моя особиста думка. Маю надію, що колись журналістика з'явиться в Україні.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду