detector.media
26.02.2016 14:19
Жан Новосельцев розповів, на чиї гроші створювався 17 канал
Жан Новосельцев розповів, на чиї гроші створювався 17 канал
Канал на початку своєї роботи мав інвестора, київського бізнесмена з Донецька Костянтина Шкарбана, стверджує Жан Новосельцев.

Жан Новосельцев, креативний директор «17 каналу», під час ефіру на «Громадському радіо» в програмі «Київ-Донбас» розповів, що канал створювався за кошти київського підприємця, вихідця з Донецька Костянтина Шкарбана, який згодом перепродав його західній компанії. На запитання, що це за компанія і хто наразі фінансує інтернет-канал, пан Новосельцев не відповів, але зазначив, що йому все одно, звідки надходять кошти.

«Після мого виступу на Майдані з вимогою припинити війну і вияснити, хто розстріляв Небесну сотню та спалив Будинок профспілок, на мене вийшов київський підприємець... Коли канал створювався, я був на 10% співзасновником, зараз моя доля – 0%, бо ми розширилися, а в мене немає таких коштів. Але є західна компанія, якій київський підприємець продав долю. Сьогодні це західні інвестиції. Хто туди заводить гроші – мені все одно. Бо найголовніше наше правило – робити те, що буде цікавим, корисним, і ніякої цензури», – розповів Жан Новосельцев.

Ведуча програми Ірина Ромалійська звернулась по коментар до заступника шеф-редактора порталу «Детектор медіа» Гали Скляревської.

«На жаль, я не можу відповісти на запитання, хто є власником каналу. Формально інвестором і керівником був Жан Новосельцев, хто кінцевий бенефіціар – невідомо. Але, як би добре не заробляв Жан у якості тоді ще ведучого проекту «Гроші» на «1+1», я сумніваюся, що цих коштів вистачило хоча би на півроку роботи великої згуртованої команди», – зазначила пані Скляревська.

«Детектор медіа» звернувся до Жана Новосельцева по коментар про колишнього, а також нинішнього інвесторів каналу. Пан Новосельцев відмовив у коментарі, а також відмовився надати інформацію про рід занять бізнесмена Костянтина Шкарбана чи назвати «західну компанію», яка володіє 17-м каналом. Він зазначив, що відмовляється через те, що «Детектор медіа» «маніпулює інформацією». Доказом маніпуляції він вважає коментар щодо роботи журналістів 17-го каналу без логотипу на мікрофоні:

 

Як видно з відео, журналістка каналу в сюжеті зазначає: «В эпоху, когда журналистов встречают по одежке на микрофоне, мы специально убираем логотип, ведь учебники по журналистике учат: репортеры не имеют границ, да и стран в общем-то. Иначе зритель не получит объективной информации». В коментарі для «Громадьского радіо» Скляревська звернула на цей епізод увагу, як на приклад маніпуляції.

Тим не менш, Жан Новосельцев на своїй сторінці у Facebook написав, що це не є прикладом маніпуляції, а причиною роботи із «чорним мікрофоном» є відсутність у каналу логотипів: «Манипуляцию углядели в "черном" микрофоне. Признаюсь честно, пыльниками с лого до сих пор не обзавелись», - пише він. 

Надалі Жан Новосельцев планує надавати коментарі «Детектору медіа» тільки в присутності оператора 17-го каналу. 

Ефір на «Громадському радіо» був присвячений нападу на знімальну групу 17-го каналу під час трансляції наживо на Майдані Незалежності, про що 20 лютого заявили журналісти цього каналу.

Наразі поліція розслідує справу за фактом перешкоджання професійній діяльності та викрадення журналіста 17-го каналу Андрія Павловського, а також напад та пограбування офісу цього інтернет-телеканалу.

Журналіст «Громадського телебачення» Богдан Кутєпов, що був свідком ситуації на Майдані Незалежності, заявив в ефірі «Громадського радіо» про те, що викрадення Андрія Павловського є відвертим інсценуванням і маніпуляцією.

Нагадаємо, 17 канал транслюється тільки в YouTube. Через позицію каналу у конфлікті між Києвом і так званими «ДНР» і «ЛНР», медійники припускають, що канал може належати одіозним чиновникам з оточення колишнього президента Віктора Януковича.

Фото: Facebook 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY