Частку «Первого канала» в «Інтері» викупила кіпрська компанія Vacea Ventures

Частку «Первого канала» в «Інтері» викупила кіпрська компанія Vacea Ventures

5 Лютого 2015
4379
5 Лютого 2015
11:35

Частку «Первого канала» в «Інтері» викупила кіпрська компанія Vacea Ventures

4379
Частку «Первого канала» в «Інтері» викупила кіпрська компанія Vacea Ventures
Частку «Первого канала» в «Інтері» викупила кіпрська компанія Vacea Ventures

Пакет акцій ПрАТ «Телеканал "Інтер"» в розмірі 29%, що належав російському ВАТ «Первый канал», був перереєстрований на кіпрську компанію Vacea Ventures Limited, повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на повідомлення «Інтера» в системі розкриття НКЦБФР 4 лютого.

 

Згідно з документом, операція з перереєстрації пакету акцій «Інтера» на нового власника, була проведена 3 лютого.

 

Нагадаємо, зранку 3 лютого телеканал «Інтер» повідомив, що компанії GDF Media Limited і Inter Media Group Limited, власниками яких є бізнесмени Дмитро Фірташ і Сергій Льовочкін, викупили 29% акцій ПрАТ «Телеканал "Інтер"», які належали російському ВАТ «Первый канал», за $100 млн. Крім того, була досягнута домовленість про придбання 10% акцій, які належали українській компанії ТОВ «Пегас телебачення».

 

Таким чином, за повідомленням каналу, 100% акцій «Інтера» повністю контролюються й управляються компаніями, власниками яких є Дмитро Фірташ (мажоритарний пакет) і Сергій Льовочкін (міноритарний пакет).

 

Водночас голова Комітету свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар заявила, що перехід всіх акцій «Інтера» під контроль Дмитра Фірташа і Сергія Льовочкіна не скасовує необхідності прийняття законопроекту № 1768 «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо участі іноземних осіб в телерадіоорганізаціях)», який пропонує заборонити участь резидентів держави-агресора в статутному капіталі вітчизняних телерадіоорганізацій.

 

Телеканал також повідомляв, що угода з викупу не була в пріоритеті групи, але її довелося прискорити через політичний тиск, що чиниться на медіа-групу окремими представниками влади.

 

За даними ЗМІ, операція з придбання 29% телеканалу «Інтер» у «Первого канала» поки що не була схвалена Антимонопольним комітетом України. Однак пПрес-служба Group DF уточнила, що GDF Media Limited в лютому 2013 року отримала в АМКУ попередній дозвіл на набуття контролю над групою компаній, до складу якої входить і телеканал «Інтер», тому отримання додаткового дозволу на угоду з «Первым каналом» не було потрібно.

 

До медіагрупи Inter Mediа Group входять телеканали «Інтер», «Інтер +», НТН, К1, «Мега», К2, «Піксель», «Ентер-Фільм», Zoom, а також інші компанії в галузі продакшну і маркетингу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4379
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду