detector.media
05.02.2015 11:35
Частку «Первого канала» в «Інтері» викупила кіпрська компанія Vacea Ventures
Частку «Первого канала» в «Інтері» викупила кіпрська компанія Vacea Ventures

Пакет акцій ПрАТ «Телеканал "Інтер"» в розмірі 29%, що належав російському ВАТ «Первый канал», був перереєстрований на кіпрську компанію Vacea Ventures Limited, повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на повідомлення «Інтера» в системі розкриття НКЦБФР 4 лютого.

 

Згідно з документом, операція з перереєстрації пакету акцій «Інтера» на нового власника, була проведена 3 лютого.

 

Нагадаємо, зранку 3 лютого телеканал «Інтер» повідомив, що компанії GDF Media Limited і Inter Media Group Limited, власниками яких є бізнесмени Дмитро Фірташ і Сергій Льовочкін, викупили 29% акцій ПрАТ «Телеканал "Інтер"», які належали російському ВАТ «Первый канал», за $100 млн. Крім того, була досягнута домовленість про придбання 10% акцій, які належали українській компанії ТОВ «Пегас телебачення».

 

Таким чином, за повідомленням каналу, 100% акцій «Інтера» повністю контролюються й управляються компаніями, власниками яких є Дмитро Фірташ (мажоритарний пакет) і Сергій Льовочкін (міноритарний пакет).

 

Водночас голова Комітету свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар заявила, що перехід всіх акцій «Інтера» під контроль Дмитра Фірташа і Сергія Льовочкіна не скасовує необхідності прийняття законопроекту № 1768 «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо участі іноземних осіб в телерадіоорганізаціях)», який пропонує заборонити участь резидентів держави-агресора в статутному капіталі вітчизняних телерадіоорганізацій.

 

Телеканал також повідомляв, що угода з викупу не була в пріоритеті групи, але її довелося прискорити через політичний тиск, що чиниться на медіа-групу окремими представниками влади.

 

За даними ЗМІ, операція з придбання 29% телеканалу «Інтер» у «Первого канала» поки що не була схвалена Антимонопольним комітетом України. Однак пПрес-служба Group DF уточнила, що GDF Media Limited в лютому 2013 року отримала в АМКУ попередній дозвіл на набуття контролю над групою компаній, до складу якої входить і телеканал «Інтер», тому отримання додаткового дозволу на угоду з «Первым каналом» не було потрібно.

 

До медіагрупи Inter Mediа Group входять телеканали «Інтер», «Інтер +», НТН, К1, «Мега», К2, «Піксель», «Ентер-Фільм», Zoom, а також інші компанії в галузі продакшну і маркетингу.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY