«Зеонбуд» не згоден з визнанням себе монополістом

«Зеонбуд» не згоден з визнанням себе монополістом

30 Грудня 2014
6330
30 Грудня 2014
12:38

«Зеонбуд» не згоден з визнанням себе монополістом

6330
«Зеонбуд» не згоден з визнанням себе монополістом
«Зеонбуд» не згоден з визнанням себе монополістом

Провайдер цифрового ефірного телебачення стандарту DVB-T2 - ТОВ «Зеонбуд» - не згоден з визнанням Антимонопольним комітетом України його монопольного становища. Про це йдеться в повідомленні прес-служби «Зеонбуду», яке надійшло на адресу «Детектор медіа».

 

Прес-служба «Зеонбуду» наводить деякі тези з листування компанії з АМКУ, у яких заперечує, що має переваги перед іншими мережами і технологіями.

 

Зокрема, «Зеонбуд» заявляє, що мережа Т2 не має технічної можливості для надання інтерактивних відео- та інформаційних послуг. «Навпаки, цю можливість має технологія IPTV, отже, вона має переваги перед мережею Т2 в цьому питанні», - вважають у «Зеонбуді».

 

«Зеонбуд» заявляє, що мережа Т2 не має технічної можливості перегляду програм у мобільному варіанті. «У стандарті DVB-T2 мобільність не передбачена, вона є лише в доповненні до стандарту - T2-Lite profile. Але це доповнення було включено в стандарт лише в травні 2012 року, а мережа Т2 була запущена в експлуатацію у вересні 2011 року», - кажуть у «Зеонбуді».

 

«Зеонбуд» також заперечує, що мережі Т2 програють телекомпанії, які використовують супутникову технологію. «У таких телекомпаній немає власної мережі мовлення, а отже, й обладнання, їхні витрати тут мінімальні», - стверджують у «Зеонбуді» та наголошують, що саме провайдер наземного цифрового телебачення несе суттєві фінансові та організаційні витрати з експлуатації мережі.

 

«Зеонбуд» заперечує, що супутникове телебачення програє мережі Т2, що лише його мережа надає безкоштовні послуги телебачення, що технології МІТРІС, МMDS і IPTV не вважаються його конкурентами, оскільки мають незначне покриття (МІТРІС, МMDS) або ж є дорогими для абонентів (IPTV).

 

Як писала «Детектор медіа», 23 грудня Антимонопольний комітет України визнав ТОВ «Зеонбуд» монополістом на ринку телекомунікаційних послуг з розповсюдження в цифровому форматі (стандарт DVB-T2 (MPEG-4) телевізійних програм. «Поки що це рішення означає, що держава отримала право контролювати і регулювати діяльність "Зеонбуду", у тому числі комерційну: тарифи, якість послуг, умови їх надання», - пояснила керівник центру адвокації та лобіювання Незалежної асоціації телерадіомовників Ольга Большакова.

 

Виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовників Катерина М'ясникова сподівається, що визнання «Зеонбуду» монополістом означатиме відкриття економіки тарифів оператора. І таким чином ринок зможе оцінити, як формується вартість послуг компанії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6330
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
//
3402 дн. тому
Зеонбуд монополіст у своїй галузі, адже ефірних провайдерів Т2 немає, але хіба він в цьому винен, що Нацрада не створює нових провайдерів, до яких, за діючим законодавством могли б перейти через переоформлення ліцензій канали з МХ. Про яку зміну тарифів ми говоримо, якщо буде тільки 1 провайдер т2, і Нацрада не оголосить конкурс для якихось інших місцевих чи обласних, а то й великих провайдерів, щоб створити конкуренцію Зеонбуду.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду