Канал Xsport призупиняє мовлення з нового року

Канал Xsport призупиняє мовлення з нового року

23 Грудня 2014
10106
23 Грудня 2014
16:11

Канал Xsport призупиняє мовлення з нового року

10106
Канал Xsport призупиняє мовлення з нового року
Канал Xsport призупиняє мовлення з нового року

Телеканал Xsport, що належить хокейному клубу «Донбас» Бориса Колеснікова і володіє супутниковою та ефірною цифровою ліцензіями, з 1 січня 2015 року призупиняє власний бродкаст, при цьому онлайн-мовлення та функціонування новинного сайту Xsport.ua змін не зазнають. Про це йдеться у повідомленні прес-служби каналу.

 

Призупинення власного мовлення пов'язане, як повідомляє телеканал, з ситуацією непевності валютного курсу. «В першу чергу, такі заходи пов'язані з неможливістю сформувати бюджет для закупки якісного іноземного контенту, оплата котрого проводиться у доларах та євро. Таким чином, наразі канал призупиняє мовлення на 90 днів для оптимізації технічних видатків. Після вирішення нагальних питань телевізійний бродкаст каналу Xsport буде відновлено», - йдеться у повідомленні.

 

В цей час онлайн-мовлення каналу та функціонал новинного сайту Xsport.ua будуть працювати у звичайному режимі. «Ресурс продовжить інформувати українських вболівальників про найзначущіші спортивні події на території нашої країни та по всьому світові. На сайті й надалі проводитимуться онлайн-трансляції, так звані «стріми» та інтерв'ю», - запевняє телеканал.

 

Канал також зазначає, що був створений як соціальний проект, у розвиток якого з моменту старту було інвестовано близько 40 млн.дол. Водночас в умовах кризи рекламного ринку канал отримав від продажу реклами менше 900 тис. дол., що в умовах послаблення гривні призвело до ще більшого зменшення прибутку каналу.

 

Нагадаємо, телеканал Xsport починав своє існування як телеканал «Хокей». У червні 2011 року ТОВ «Тотвельд», що належить хокейному клубу «Донбас» Бориса Колеснікова, отримало ліцензію Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на супутникове мовлення під логотипом «Хокей». У серпні 2011 року за результатами цифрового конкурсу Нацради канал здобув місце в загальнонаціональному цифровому мультиплексі МХ-3. Телеканал «Хокей» розпочав мовлення 22 січня 2012 року. У травні 2013 року канал зазнав ребрендингу і перейменувався на Xsport, оскільки вирішив розширити види спорту, які представлені в його ефірі. У листопаді 2014 року канал змінив формат зі спортивно-інформаційного на спортивно-розважальний та відкоригував жанрове наповнення, привівши його в ліцензії у відповідність із фактичним.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10106
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду