detector.media
23.12.2014 16:11
Канал Xsport призупиняє мовлення з нового року
Канал Xsport призупиняє мовлення з нового року

Телеканал Xsport, що належить хокейному клубу «Донбас» Бориса Колеснікова і володіє супутниковою та ефірною цифровою ліцензіями, з 1 січня 2015 року призупиняє власний бродкаст, при цьому онлайн-мовлення та функціонування новинного сайту Xsport.ua змін не зазнають. Про це йдеться у повідомленні прес-служби каналу.

 

Призупинення власного мовлення пов'язане, як повідомляє телеканал, з ситуацією непевності валютного курсу. «В першу чергу, такі заходи пов'язані з неможливістю сформувати бюджет для закупки якісного іноземного контенту, оплата котрого проводиться у доларах та євро. Таким чином, наразі канал призупиняє мовлення на 90 днів для оптимізації технічних видатків. Після вирішення нагальних питань телевізійний бродкаст каналу Xsport буде відновлено», - йдеться у повідомленні.

 

В цей час онлайн-мовлення каналу та функціонал новинного сайту Xsport.ua будуть працювати у звичайному режимі. «Ресурс продовжить інформувати українських вболівальників про найзначущіші спортивні події на території нашої країни та по всьому світові. На сайті й надалі проводитимуться онлайн-трансляції, так звані «стріми» та інтерв'ю», - запевняє телеканал.

 

Канал також зазначає, що був створений як соціальний проект, у розвиток якого з моменту старту було інвестовано близько 40 млн.дол. Водночас в умовах кризи рекламного ринку канал отримав від продажу реклами менше 900 тис. дол., що в умовах послаблення гривні призвело до ще більшого зменшення прибутку каналу.

 

Нагадаємо, телеканал Xsport починав своє існування як телеканал «Хокей». У червні 2011 року ТОВ «Тотвельд», що належить хокейному клубу «Донбас» Бориса Колеснікова, отримало ліцензію Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на супутникове мовлення під логотипом «Хокей». У серпні 2011 року за результатами цифрового конкурсу Нацради канал здобув місце в загальнонаціональному цифровому мультиплексі МХ-3. Телеканал «Хокей» розпочав мовлення 22 січня 2012 року. У травні 2013 року канал зазнав ребрендингу і перейменувався на Xsport, оскільки вирішив розширити види спорту, які представлені в його ефірі. У листопаді 2014 року канал змінив формат зі спортивно-інформаційного на спортивно-розважальний та відкоригував жанрове наповнення, привівши його в ліцензії у відповідність із фактичним.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY