Адаптована для незрячих версія «Поводиря» стартує в кінопрокаті 12 листопада

Адаптована для незрячих версія «Поводиря» стартує в кінопрокаті 12 листопада

3 Листопада 2014
5446
3 Листопада 2014
14:59

Адаптована для незрячих версія «Поводиря» стартує в кінопрокаті 12 листопада

5446
Адаптована для незрячих версія «Поводиря» стартує в кінопрокаті 12 листопада
Адаптована для незрячих версія «Поводиря» стартує в кінопрокаті 12 листопада

12 листопада в український прокат виходить драма українського режисера Олеся Саніна «Поводир». У кінотеатрах її можна буде подивитися з тифлоперекладом для незрячих, повідомляє піар-агенція Yula.

 

Для цих показів коштом спонсора - «Ощадбанку» - було адаптовано стрічку та забезпечено спеціальним обладнанням вибрані кінотеатри у великих містах України.

 

Тифлопереклад фільму є окремою звуковою доріжкою з коментарями візуальних елементів, описом жестів, костюмів, декорацій фільму, тобто передача за допомогою слів того, що показано на кіноекрані. Таким чином незрячі люди зможуть більшою мірою зануритися в художній світ фільму і більш повно відчути весь спектр емоцій, які намагалися передати фільмотворці.

 

Починаючи з 12 листопада фільм «Поводир» з тифлоперекладом демонструватиметься в Києві (кінотеатр «Оскар» у ТРЦ «Гуллівер»), Одесі (кінотеатр «СінемаСіті»), Запоріжжі (кінотеатр «Мультиплекс Аврора»), Дніпропетровську (кінотеатр «Мультиплекс Караван»), Харкові (кінотеатр «8 1/2») та Львові (кінотеатр «Кінопалац»).

 

Прес-показ стрічки відбудеться за день до старту прокату, 11 листопада, в кінотеатрі «Оскар» у ТРЦ «Гуллівер» у Києві.

 

Нагадаємо, у художньому фільмі «Поводир» ідеться про 1930-ті роки. Американський інженер Майкл Шемрок разом із сином приїздить до Харкова допомагати будувати соціалізм. Тут він закохується в актрису Ольгу Левицьку (Джамала), на яку давно має плани червоний комісар. За трагічних обставин американець гине, а його сина рятує від переслідувачів сліпий кобзар. Не маючи інших шансів вижити на чужині, хлопець стає поводирем. Їхня подорож, сповнена небезпечних пригод, відбувається на тлі драматичних сторінок української історії та руйнування людських доль. Фільм знято за реальними фактами та свідченнями.

 

Світова прем'єра «Поводиря» відбулася 16 липня на Одеському міжнародному кінофестивалі. Директор мережі кінотеатрів «Кінопалац» та компанії B&H Богдан Батрух назвав «Поводиря» фільмом, з якого розпочнеться історія українського глядацького кіно. За його прогнозами, касові збори стрічки будуть понад 20 млн грн. Тим часом режисер Олесь Санін готує чотирисерійну телевізійну версію стрічки.

 

За рішенням Українського Оскарівського комітету «Поводир» висунуто на здобуття премії «Оскар» Американської кіноакадемії.

 

Детальніше про «Поводир» читайте в інтерв'ю Олеся Саніна «Детектор медіа».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5446
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду