Олесь Санін готує телеверсію свого нового фільму «Поводир»

Олесь Санін готує телеверсію свого нового фільму «Поводир»

17 Липня 2014
8005
17 Липня 2014
16:01

Олесь Санін готує телеверсію свого нового фільму «Поводир»

8005
Олесь Санін готує телеверсію свого нового фільму «Поводир»
Олесь Санін готує телеверсію свого нового фільму «Поводир»

Український режисер Олесь Санін готує чотирьохсерійну телевізійну версію фільму «Поводир», світова прем'єра якого відбулася в рамках Одеського міжнародного кінофестивалю-2014. Про деталі режисер розповів в інтерв`ю «Детектор медіа».

 

«Це буде інший фільм. Про те ж саме, але композиційно інший, буде ширша драматургія, будуть розкриті історії героїв. Телевізійна версія не буде нуднішою, але буде абсолютно іншою. Також буде введено ще одного - сучасного - героя, який вестиме розповідь», - каже режисер.

 

За словами Олеся Саніна, чотирьохсерійний телефільм ще більше фокусуватиметься на українській культурі, яку руками НКВДистів винищували вороги України.

 

Також він обіцяє, що телеверсія цього видовищного, «індустріального» за рівнем технологій фільму не поступатиметься «Поводирю» для широких екранів кінотеатрів. «Ми постараємося зробити, щоби це так само була цікава технологічна історія, - розповів режисер. -  Ясно, що розмір кадрів ми адаптували під 16:9, бо кіноекранна версія ширша. А сюжет буде ще цікавішим - з повноцінними  новелами, в яких буде більше наративу».

 

Олесь Санін поки не знає, на якому телеканалі вийде телевізійна версія його стрічки

 

В ефірі якого саме телеканалу вийде телевізійна версія «Поводиря», автори картини поки не повідомляють. «Ми ведемо переговори з усіма телеменеджерами, до початку зими маємо вже врешті із кимось домовитися, - сказав Олесь Санін. - Зараз проходять перші покази стрічки, з нею всі знайомляться. Колись давно ми мали попередні домовленості з ICTV, але це було ще в 2007 році».

 

Режисер не приховує, що фільм жорсткий

 

Щодо «кривавих складових стрічки», приховувати їх від телеглядачів Олесь Санін не планує. «На вулиці елементів жорстокості набагато більше, ніж у фільмі, - коментує режисер. - Я готовий до маркування +21, якщо Нацрада чи телевізійники придумають це на свою голову. У мене були стосунки з цими спеціально навченими людьми, які розповідають про неможливість насильства чи небезпеку для дитини, а після цього показують розчленоване тіло на екрані у випуску телевізійних новин. "Поводир" - не дитяче кіно, але світ набагато жорстокіший».

 

Також, як розповів Олесь Санін, ведуться переговори щодо телепоказу й кінопрокату «Поводиря» в інших країнах. «Ми би хотіли, аби телеканал, який буде показувати телевізійну версію картини, включився в промо кінотеатрального показу. Наприклад,  в Польщі та Німеччині телебачення тісно пов'язане з кінопрокатом, у них це одне ціле, вони допомагають одне одному», - додав режисер.

 

Про те, для яких глядачів став «поводирем» Олесь Санін і що він уклав у картину, окрім 16,6 мільйонів гривень державного фінансування, читайте в інтерв'ю з режисером незабаром.

 

Нагадаємо, події у стрічці «Поводир» відбуваються в Радянській Україні на початку 1930-х років, у часи індустріалізації, колективізації, Голодомору та знищення інтелігенції. В основі сюжету фільму - подорож американського хлопчика Пітера Шемрока і сліпого музиканта Івана Кочерги. Безтурботне життя сина американського фахівця миттєво змінюється через вбивство батька. Пітеру дивом вдається втекти від переслідувачів - його рятує сліпий кобзар. Хлопчик стає його поводирем. Подорож, повна драматичних подій і пригод, переривається взимку 1934 року. Івана Кочергу разом з іншими кобзарями розстрілюють під Харковом. Пітер залишається єдиним живим свідком цих трагічних подій.

 

Фільм знятий компанією Pronto film на замовлення Державного агентства України з питань кіно.

 

Прем'єра стрічки відбулася 16 липня в рамках конкурсної програми. Нагадаємо, у конкурсних програмах 5-го Одеського міжнародного кінофестивалю, що проходить з 11 по 19 липня в Одесі, Україну представляють понад 20 фільмів.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://povodyr.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8005
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду