Від України на «Оскар» висунуто фільм «Поводир» Олеся Саніна

Від України на «Оскар» висунуто фільм «Поводир» Олеся Саніна

9 Вересня 2014
12068
9 Вересня 2014
18:52

Від України на «Оскар» висунуто фільм «Поводир» Олеся Саніна

12068
Від України на «Оскар» висунуто фільм «Поводир» Олеся Саніна
Від України на «Оскар» висунуто фільм «Поводир» Олеся Саніна

Стрічку «Поводир» режисера Олеся Саніна висунуто від України на здобуття премії «Оскар» Американської кіно академії в номінації Фільм іноземною мовою». Про це в ефірі каналу «112 Україна» повідомив глава вітчизняного Оскарівського комітету Олег Фіалко.

 

Нагадаємо, Український Оскарівський комітет, створений при Асоціації продюсерів України (АПУ), прийняв три фільми до участі в відборі фільму-номінанта від України в 2014 році на премію «Оскар» Американської академії кінематографічних мистецтв і наук в номінації «Фільм іноземною мовою» (Лос-Анджелес, США).

 

Для подальшого голосування було обрано фільми «Плем'я» режисера Мирослава Слабошпицького, «Поводир, або у квітів є очі» режисера Олеся Саніна та «Трубач» режисера Анатолія Матешка.

 

Олег Фіалко повідомив, що голосування членів Українського Оскарівського комітету було таємним. У результаті голосування виявилося, що переможцем став фільм «Поводир» Олеся Саніна.

 

«За останні роки найважча була ситуація. Це прекрасно, тому що всі три фільми, які номінувалися, дуже високого гатунку. Уже все це знає наш глядач, який бачив, фахівці, і ми це помітили», - прокоментував Олег Фіалко.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», світова прем'єра фільму «Поводир» відбулася в рамках Одеського міжнародного кінофестивалю-2014.  У підсумку в «Поводиря» -  дві відзнаки Одеського кінофестивалю, де він був представлений у Національній конкурсній програмі - Приз за найкращу акторську роботу (Станіслав Боклан) та спеціальний диплом журі Міжнародної програми за візуальне рішення фільму (оператор Сергій Михальчук). Зараз Олесь Санін готує чотирьохсерійну телевізійну версію фільму «Поводир».

 

Повнометражний художній фільм «Поводир, або квіти мають очі» знятий кінокомпанією «Пронто фільм» за підтримки Державного агентства України з питань кіно. 

 

Минулого року Українській Оскарівський комітет висунув від України фільм «Параджанов» режисерів Олени Фетісової і Сержа Аведікяна.

 

Український Оскарівський комітет з 1 до 29 серпня проводив прийом заявок на участь у відборі фільму-номінанта від України на премію «Оскар» в номінації «Фільм іноземною мовою» Американської кіно академії.

 

Брати участь у відборі могли тільки художні повнометражні фільми хронометражем не менш як 40 хвилин, випущені на плівці 35 або 70 мм або в форматі DCP, і вийшли (вийдуть) в комерційний прокат в Україні в період з 1 жовтня 2013 по 30 вересня 2014 року. Проста більшість (51%) авторського, акторського та знімального складу, а також правовласників повинні бути громадянами або резидентами України.

 

В Український Оскарівський комітет входять діячі вітчизняного кінематографа і кінокритики: народна артистка України Ада Роговцева; народний артист України, кінорежисер Олег Фіалко (голова Комітету); лауреат 2 технічних премій «Оскар» Анатолій Кокуш; голова Національної Спілки кінематографістів Сергій Тримбач; кінокритик, ведучий телепрограми «Аргумент-кіно» Володимир Войтенко; письменник, сценарист Андрій Курков; продюсер, президент АПУ Олексій Сєрков; продюсер, президент Асоціації АРМА-Україна Дмитро Колесников; продюсер, сценарист Ігор Савиченко.

 

Український Оскарівський комітет 11 липня вирішив запросити до свого складу українського кінорежисера Олега Сенцова, який зараз перебуває в Лефортівській в'язниці в Москві (Росія) за сфабрикованими звинуваченнями у тероризмі.

 

87-я церемонія вручення премії «Оскар» за заслуги в галузі кінематографу за 2014 рік відбудеться 22 лютого 2015 року в Лос-Анджелесі. Номінантів оголосять 15 січня наступного року.

 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12068
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду