Заяви про звільнення журналістів і редакторів Forbes ще не підписані – Олександр Рубан

Заяви про звільнення журналістів і редакторів Forbes ще не підписані – Олександр Рубан

13 Листопада 2013
4963
13 Листопада 2013
12:39

Заяви про звільнення журналістів і редакторів Forbes ще не підписані – Олександр Рубан

4963
Заяви про звільнення журналістів і редакторів Forbes ще не підписані – Олександр Рубан
Заяви про звільнення журналістів і редакторів Forbes ще не підписані – Олександр Рубан

Заяви про звільнення журналістів і редакторів журналу та сайту «Forbes Украина» ще не підписані. Про це в коментарі «Детектор медіа» повідомив шеф-редактор сайту Forbes.ua Олександр Рубан.

 

За його словами, на сьогодні своїх підписів під заявами журналісти не відкликали, нові охочі звільнитися також не з'явилися.

 

Стосовно заяви головного редактора українського Forbes Михайла Котова про те, що звільнення журналістів відбулося напередодні підписання угоди про незалежність редакційної політики, пан Рубан зазначив, що йому невідомо про подібну домовленість: «Нам про це, по-перше, не було повідомлено. Раніше говорили про те, що буде розроблений перелік правил, але коли вони будуть розроблені і якими вони будуть - не уточнювали. По-друге, якби в редакції все йшло на краще, невже б ми звільнялись?».

 

Позицію генерального директора «ВЕТЕК-Медіа» Юрія Ровенського, який вважає звільнення провокацією журналістів для власного піару, Олександр Рубан прокоментував так: «Якби в когось із нас була така думка, ми б вийшли з персональною заявою, а далі побігли на ефіри та політшоу. Скоро кожен зрозуміє, заради чого це було зроблено, проаналізувавши спектр тем, які будуть з'являтись у видання, а також спостерігаючи, чи почне хтось із нас політичну кар'єру».

 

Нагадаємо, пізно увечері 12 листопада з'явилася інформація про те, що 14 працівників сайту й журналу «Forbes Украина» подали заяви про звільнення. Як ідеться в публічній заяві колективу, причина звільнення - спроби змінити редакційну політику видання.

 

Шеф-редактор журналу «Forbes Украина» Борис Давиденко у коментарі «Детектор медіа» повідомив, що приводом до колективного звільнення стала низка дій нового керівництва насамперед щодо колективу сайту Forbes.ua, які журналісти розцінили як спроби запровадити цензуру.

 

Гендиректор «ВЕТЕК-Медіа» Юрій Ровенський вважає звільнення з Forbes провокацією журналістів для власного піару. Головний редактор видання Михайло Котов вважає, що конфлікт усередині колективу був закладений колишніми керівниками редакції.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», «Forbes Украина» входить до складу UMH Group, яку нещодавно придбала група компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергія Курченка. Угода була закрита 5 листопада. Після цього почалися звільнення топ-менеджменту UMH Group і журналістів Forbes.

 

Редакцію журналу «Forbes Украина» влітку після інформації про зміну власника вже залишилиголовний редактор Володимир Федорінкореспондент журналу Севгіль Мусаєва, заступник головного редактора Forbes.ua Олександр Акименко, восени -редактор iPad-версії журналу «Forbes Украина» Юлія Белінська.

 

Після оголошення про закриття угоди купівлі-продажу UMH Group журналісти редакції журналу «Forbes Украина» створили осередок Незалежної медіапрофспілки України. Головою осередку, який об'єднав 18 редакторів і кореспондентів (більше двох третин творчого колективу), обрали редактора журналу Владислава Головіна.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4963
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
не-Федорин
3823 дн. тому
Федорино горе, вероятно идут к Федорину:)
Федорино горе
3823 дн. тому
а куда идут ребята из Форбса?
Руби с плеча
3823 дн. тому
Рубан, тримайся!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду