Міліція розглядає три версії підпалу «Жовтня» - міністр культури впевнений, що це рейдерство

Міліція розглядає три версії підпалу «Жовтня» - міністр культури впевнений, що це рейдерство

31 Жовтня 2014
3983

Міліція розглядає три версії підпалу «Жовтня» - міністр культури впевнений, що це рейдерство

3983
Міліція розглядає три версії підпалу «Жовтня» - міністр культури впевнений, що це рейдерство
Міліція розглядає три версії підпалу «Жовтня» - міністр культури впевнений, що це рейдерство

Станом на 31 жовтня слідчі мають три версії виникнення пожежі у київському кінотеатрі «Жовтень» - хуліганство, події, пов'язані з ЛГБТ-спільнотою, та підпал з метою рейдерства. Про це повідомляє «Укріноформ» з посиланням на сторінку у Facebook депутата Київради Галини Янченко.

 

«На терміновій сесії Київради по кінотеатру "Жовтень" доповідав представник МВС, відповідальний за розслідування. За його словами, ведеться перевірка по 3 версіях: хуліганство, розборки ЛГБТ-спільноти, підпал з метою рейдерства», - написала депутат.

 

Пані Янченко додала, що в МВС звітують про те, як йде розслідування: на місці встановили 25 камер, відео з яких постійно моніторять.

 

Водночас сьогодні, 31 жовтня, міністр культури Євген Нищук заявив, що схиляється до версії про спробу рейдерського захоплення, повідомляє УНІАН. «Нещодавно вже в якості міністра я спілкувався з директором кінотеатру пані Горделадзе (директор кінотеатру Людмила Горделадзе - ТК). Однозначно, я розглядаю це як рейдерську спробу захоплення цього не просто приміщення, цієї ласої землі», - зазначив пан  Нищук.

 

Він підкреслив, що проблеми довкола приміщення кінотеатру з'явились уже давно. «Я думаю, що зараз культурна спільнота має бути солідарна в тому плані, щоб (вимагати від місцевої влади) принципово відбудувати та відновити цей кінотеатр та зберегти всю діяльність, яку вони там проводили», - сказав міністр.

 

Нагадаємо, 29 жовтня, увечері, під час сеансу фільму «Літні ночі» з програми Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» Sunny Bunny (програма фільмів про ЛГБТ) невідомі підпалили зал «Гегемон» кінотеатру «Жовтень». Відбулася евакуація глядачів, жертв немає, але кінотеатр зазнав серйозних руйнувань.

 

Директор міжнародного кінофестивалю «Молодість» Андрій Халпахчі вважає, що підпал кінотеатру «Жовтень» міг бути ініційований якоюсь з політичних сил, аби дискредитувати Україну на шляху до євроінтеграції, хоча допускає версію і про рейдерство.

 

На брифінгу 30 жовтня Людмила Горделадзе закликала громадськість об'єднатися та створити ініціативну групу, яка б визначила шляхи, як можна відновити кінотеатр. За словами директора кінотеатру, залучати інвестиції для відновлення кінотеатру мер столиці Віталій Кличко заборонив. «Кличко сказав чітко, що ніякого інвестування не може бути, бо це комунальне майно. Але де тоді грошей брати?», - зазначила вона. Сьогодні, 31 жовтня, на акції в підтримку «Жовтня» заявили про намір створити благодійний фонд на відновлення кінотеатру «Жовтень».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3983
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду