Кияни проведуть 31 жовтня акцію  «Поверніть "Жовтень"!»

Кияни проведуть 31 жовтня акцію «Поверніть "Жовтень"!»

30 Жовтня 2014
5705
30 Жовтня 2014
09:50

Кияни проведуть 31 жовтня акцію «Поверніть "Жовтень"!»

5705
Кияни проведуть 31 жовтня акцію  «Поверніть "Жовтень"!»
Кияни проведуть 31 жовтня акцію  «Поверніть "Жовтень"!»

У п'ятницю, 31 жовтня, об 11.00 під стінами Київської міської держадміністрації кияни зберуться з вимогою «Поверніть "Жовтень"!». Про це повідомляється на сторінці організаторів акції у Facebook.

 

Таким чином шанувальники кінотеатру «Жовтень» відреагували на підпал, який зловмисники вчинили увечері 29 жовтня під час демонстрації фільму в рамках міжнародного кінофестивалю «Молодість».

 

Акція проходитиме без політичної чи партійної символіки. Її часників об'єднуватиме одяг жовтного кольору.

 

Вимоги, що висувають організатори акції, такі: ефективно і прозоро розслідувати підпал кінотеатру; виділити кошти на відновлення будівлі з міського бюджету на найближчій сесії міської ради; гарантувати, що на цьому місці буде відбудовано кінотеатр за оригінальним проектом; гарантувати, що кінотеатр разом з ділянкою не буде передаватись у власність комерційним структурам; продовжити договір з ТОВ «Кіноман» про оренду приміщення; озвучити конкретні кроки щодо захисту культурної і історичної спадщини міста.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», вогонь значно пошкодив будівлю кінотеатру. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав. Станом на 0.30 ночі рух транспорту поруч з кінотеатром був перекритий. На місцеподії прибув мер Києва Віталій Кличко. За словами міського голови, він не виключає, що будівлю було підпалено.

 

За фактом виникнення пожежі міліцією відкрито кримінальне провадження, повідомляє УНІАН.  Кваліфікація справи буде залежати від експертних висновків.

 

 

На своїй сторінці у Facebook директор кінотеатру «Жовтень» Людмила Горделадзе повідомила, що 30 жовтня о 10.00 Віталій Кличко проведе нараду щодо кінотеатру.

 

Раніше директор кінотеатру Людмила Горделадзе неодноразово заявляла, що прокуратура, Київрада і Департамент комунальної власності через суд намагаються виселити кінотеатр «Жовтень» - а саме ТОВ «Кіноман», яке є правонаступником комунального підприємства-кінотеатру та власником торгової марки «Жовтень» і забезпечує сьогодні організаційну діяльність кінотеатру. За її словами, з 2005 року ТОВ «Кіноман» є орендарем цілісного майнового комплексу державного комунального підприємства «Кінотеатр "Жовтень"» на підставі договору оренди, який було визнано укладеним за рішенням Господарського суду міста Києва і який є чинним до 2020 року. Головне управління комунальної власності, яке мало поставити підпис на договорі, рішення суду не виконало і згодом не один раз судилося з ТОВ «Кіноман» про розірвання договору оренду.

 

7 жовтня Господарський суд міста Києва у повному обсязі задовольнив вимоги прокуратури Подільського району столиці та зобов'язав ТОВ «Кіноман» «повернути у розпорядження громади» цілісний майновий комплекс кінотеатру «Жовтень». 

 

Коментуючи це судове рішення пані Горделадзе повідомила«Це рішення першої інстанції, і в нас попереду ще оскарження зазначеного рішення в апеляційних і в касаційних інстанціях. Не вдаватимуся в подробиці, але ми праві. Ми вже мали 13 рішень на нашу користь і тільки оце - четверте - проти нас. І виселення ми вже пережили, усі чотири інстанції вже виграли. А рішення Київради щодо цього питання ми досі не дочекалися».

 

З юридичними нюансами процесу щодо приміщення «Жовтня» можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5705
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду