Кінотеатр «Жовтень» зазнав серйозних збитків, грошей на відбудову немає – директор

Кінотеатр «Жовтень» зазнав серйозних збитків, грошей на відбудову немає – директор

30 Жовтня 2014
7263
30 Жовтня 2014
15:39

Кінотеатр «Жовтень» зазнав серйозних збитків, грошей на відбудову немає – директор

7263
Кінотеатр «Жовтень» зазнав серйозних збитків, грошей на відбудову немає – директор
Кінотеатр «Жовтень» зазнав серйозних збитків, грошей на відбудову немає – директор

Столичний кінотеатр «Жовтень», який зруйнований у результаті пожежі 29 жовтня, зазнав серйозних збитків, грошей на його ремонт - немає. Про це сьогодні, 30 жовтня, розповіла директор кінотеатру Людмила Горделадзе, повідомляє «Укрінформ».

 

Нагадаємо, 29 жовтня, увечері, під час сеансу фільму «Літні ночі» з програми Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» Sunny Bunny (програма фільмів про ЛГБТ) невідомі підпалили зал «Гегемон» кінотеатру «Жовтень». Відбулася евакуація глядачів.

 

Сьогодні, 30 жовтня, відбулося засідання Київської міської держадміністрації (КМДА) під керівництвом мера Києва Віталія Кличка, де обговорювалася доля кінотеатру. Під час наради чиновники КМДА заявили, що збитки від пожежі орієнтовно становлять 7 млн грн., повідомляє «Українська правда».

 

«Слава Богу, що до кінотеатру "Жовтень" привернуто увагу не тільки колективу, що залишився один на один з проблемою, і глядачів, які залишилися без кіно, а й міського начальства. Для нас головне, чи буде влада допомагати відновлювати кінотеатр. Але як це зробити за відсутності коштів, я не знаю», - зазначила пані Горделадзе.

 

Вона розповіла також про руйнування, які зазнало приміщення «Жовтня». «Згоріли дві зали, впав дах, все залито водою, - потрібні великі гроші, потрібен проект. Я майже впевнена, що кінотеатр не можна відновити. Я вважаю фантастичною обіцянку його відновити. Можливо, його можна побудувати наново», - сказала директор.

 

За її словами, пожежа тривала 12 годин. «Викликали пожежників, вони приїхали, гасили дуже повільно, тому вогонь поширився на дах. Правоохоронні органи кажуть, що там було 90 чоловік. Чому вони закінчили тільки о 9 ранку? Чому 12 годин треба було гасити, я не знаю», - зазначила пані Горделадзе.

 

Директора «Жовтня» насамперед турбує доля колективу кінотеатру. «У мене залишаються 35 співробітників без роботи і джерела доходу. У мене залишається приголомшлива підтримка людей, які люблять кінотеатр, підтримка київської громади, яка багато років висловлює свою активну громадянську позицію, відстоюючи" Жовтень"», - підкреслила вона.

 

Як раніше зазначала «Детектор медіа», директор кінотеатру «Жовтень» Людмила Горделадзе підозрює, що пожежа невипадково сталася під час трансляції фільму про ЛГБТ на кінофестивалі «Молодість», мер Києва Віталій Кличко також не виключає, що це підпал.

 

30 жовтня Віталій Кличко заявив, що остаточна інформація щодо причин учорашньої пожежі у кінозакладі очікується завтра, 31 жовтня. Договір оренди з ТОВ «Кіноман», якому належить «Жовтень» та який перебуває у комунальній власності, буде продовжено.

 

Як повідомила вранці 30 жовтня прес-служба ГУ МВС України в Києві, відомості про пожежу були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

 

Нагадаємо, у п'ятницю, 31 жовтня, об 11.00 під стінами Київської міської держадміністрації кияни зберуться з вимогою «Поверніть "Жовтень"!». Про це повідомляється на сторінці організаторів акції у Facebook.

 

Раніше кінотеатр «Жовтень» був у центрі уваги громадськості через судові позови. Директор кінотеатру Людмила Горделадзе неодноразово заявляла, що прокуратура, Київрада і Департамент комунальної власності через суд намагаються виселити кінотеатр «Жовтень» - а саме ТОВ «Кіноман», яке є правонаступником комунального підприємства-кінотеатру та власником торгової марки «Жовтень» і забезпечує сьогодні організаційну діяльність кінотеатру.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7263
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду