ГПУ переглядає справу Кучми щодо причетності до вбивства Гонгадзе

ГПУ переглядає справу Кучми щодо причетності до вбивства Гонгадзе

30 Квітня 2014
3803

ГПУ переглядає справу Кучми щодо причетності до вбивства Гонгадзе

3803
ГПУ переглядає справу Кучми щодо причетності до вбивства Гонгадзе
ГПУ переглядає справу Кучми щодо причетності до вбивства Гонгадзе

Генеральна прокуратура України переглядає справу про вбивство журналіста Георгія Ґонґадзе і перевіряє причетність до нього другого президента Леоніда Кучми. Про це в інтерв'ю «BBC Україна» заявив виконувач обов'язків генерального прокурора Олег Махніцький.

 

За його словами, ГПУ не вважає справу Гонгадзе закритою. «Вона так само є предметом дослідження, власне, навіть не просто органами прокуратури, а предметом дослідження в підрозділі Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України», - повідомив в.о. генпрокурора.

 

Він підтвердив, що ГПУ вивчає причетність до справи Леоніда Кучми і додав, що справа, закрита щодо пана Кучми, зараз на стадії перегляду. «Вона на стадії перегляду. Відповідно, у випадку виявлення неправомірних рішень про її закриття, у випадку виявлення достатніх доказів, звичайно, що буде дано їй логічне завершення», - сказав пан Махніцький.

 

Нагадаємо, кримінальну справу проти Леоніда Кучми щодо вбивства журналіста Георгія Гонгадзе було порушено 21 березня 2011 року. Його обвинувачували в перевищенні влади та службових повноважень, які призвели згодом до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе (ч.3 ст. 166 Кримінального кодексу в редакції 1960 р.). Плівки майора управління Держохорони Миколи Мельниченка було визнано речовим доказом у справі.

 

13 грудня 2011 року Печерський районний суд Києва визнав незаконним порушення кримінальної справи щодо Леоніда Кучмии та скасував відповідну постанову Генпрокуратури. Валентина Теличенко подала апеляцію, Генпрокуратура також оскаржила постанову суду.

 

20 січня 2012 року Апеляційний суд Києва підтвердив закриття справи проти Леоніда Кучми. 26 червня 2012 року рішення попередніх інстанцій підтримав Вищий спеціалізований суд України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3803
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду