detector.media
30.04.2014 12:47
ГПУ переглядає справу Кучми щодо причетності до вбивства Гонгадзе
ГПУ переглядає справу Кучми щодо причетності до вбивства Гонгадзе

Генеральна прокуратура України переглядає справу про вбивство журналіста Георгія Ґонґадзе і перевіряє причетність до нього другого президента Леоніда Кучми. Про це в інтерв'ю «BBC Україна» заявив виконувач обов'язків генерального прокурора Олег Махніцький.

 

За його словами, ГПУ не вважає справу Гонгадзе закритою. «Вона так само є предметом дослідження, власне, навіть не просто органами прокуратури, а предметом дослідження в підрозділі Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України», - повідомив в.о. генпрокурора.

 

Він підтвердив, що ГПУ вивчає причетність до справи Леоніда Кучми і додав, що справа, закрита щодо пана Кучми, зараз на стадії перегляду. «Вона на стадії перегляду. Відповідно, у випадку виявлення неправомірних рішень про її закриття, у випадку виявлення достатніх доказів, звичайно, що буде дано їй логічне завершення», - сказав пан Махніцький.

 

Нагадаємо, кримінальну справу проти Леоніда Кучми щодо вбивства журналіста Георгія Гонгадзе було порушено 21 березня 2011 року. Його обвинувачували в перевищенні влади та службових повноважень, які призвели згодом до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе (ч.3 ст. 166 Кримінального кодексу в редакції 1960 р.). Плівки майора управління Держохорони Миколи Мельниченка було визнано речовим доказом у справі.

 

13 грудня 2011 року Печерський районний суд Києва визнав незаконним порушення кримінальної справи щодо Леоніда Кучмии та скасував відповідну постанову Генпрокуратури. Валентина Теличенко подала апеляцію, Генпрокуратура також оскаржила постанову суду.

 

20 січня 2012 року Апеляційний суд Києва підтвердив закриття справи проти Леоніда Кучми. 26 червня 2012 року рішення попередніх інстанцій підтримав Вищий спеціалізований суд України.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY