«Народний фронт» наполягає на ухваленні пакету законопроектів, що стосуються інформаційної безпеки

«Народний фронт» наполягає на ухваленні пакету законопроектів, що стосуються інформаційної безпеки

2 Лютого 2015
3721

«Народний фронт» наполягає на ухваленні пакету законопроектів, що стосуються інформаційної безпеки

3721
«Народний фронт» наполягає на ухваленні пакету законопроектів, що стосуються інформаційної безпеки
«Народний фронт» наполягає на ухваленні пакету законопроектів, що стосуються інформаційної безпеки

Фракція партії «Народний фронт» наполягає на ухваленні Верховною Радою пакету законопроектів, що стосуються інформаційної безпеки. Про це під час засідання погоджувальної ради 2 лютого заявила народний депутат від «Народного фронту», голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар, передає 112.ua.

 

«У тому числі й депутатами нашої фракції підготовлено цілий пакет законопроектів , які пов'язані з питаннями інформаційної безпеки. Він передбачає фактичне позбавлення країни-агресора права власності в українських ЗМІ. Є законопроект, сподіваюся, ми приймемо його в другому читанні, який передбачає заборону інформаційного продукту російського, де є популяризація країни-агресора», - сказала пані Сюмар.

 

Нагадаємо, що телеканал «Інтер» вимагає від депутатів зняти з розгляду Верховної Ради України законопроекти № 1317, 1768, 1824 і 1889, що стосуються інформаційної безпеки, та разом із представниками медіа розробити нові законопроекти, «які враховуватимуть інтереси не тільки чиновників, але й українських громадян, які мають право на власну думку і свободу слова, та медіа, які отримають гарантію того, що державний апарат та каральну систему знову не буде використано проти незалежних мовників».

 

Як писала «Детектор медіа», законопроект № 1317 «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України», який 9 грудня зареєстрували народні депутати Микола Княжицький («Народний фронт») і Вадим Денисенко («Блок Петра Порошенка»), а 13 січня парламент прийняв його за основу в першому читанні, стосується заборони розповсюдження в Україні аудіовізуальних творів, у яких міститься популяризація дій силовиків держави-окупанта.

 

Законопроект № 1768 «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо участі іноземних осіб в телерадіоорганізаціях)», який зареєстрували 15 січня народні депутати від «Народного фронту» Андрій Левус, Сергій Висоцький і Микола Величкович, пропонує заборонити участь резидентів держави-агресора в статутному капіталі вітчизняних телерадіоорганізацій.

 

Законопроект № 1824 «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення застосування санкцій до ліцензіатів за порушення законодавства про телебачення і радіомовлення», який 23 січня зареєстрували члени Комітету свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар («Народний фронт»), Дмитро Стеценко («Народний фронт»), Олександр Опанасенко («Самопоміч») і народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Володимир Ар'єв, пропонує наділити Національну раду з питань телебачення і радіомовлення повноваженнями призупиняти ліцензії та застосовувати штрафи до ліцензіатів, які порушують закон. Оскільки цей проект не було включено до порядку денного, Вікторія Сюмар зареєструвала його повторно під № 1889.

 

27 січня ці законопроекти не було включено до порядку денного Верховної Ради через процедурні моменти. За домовленістю учасників коаліції, законопроекти мають бути внесені до порядку денного вже другої сесії Верховної Ради - 3 лютого. На думку Вікторії Сюмар, розгляд цих законопроектів, що стосуються захисту інформпростору, стане тестом на визначення «російської п'ятої колони» в українському парламенті.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3721
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду