Нацрада попереджає: Не купуйте MPEG-2!

19 Лютого 2009
25304
19 Лютого 2009
10:43

Нацрада попереджає: Не купуйте MPEG-2!

25304
Нацрада попереджає: Не купуйте MPEG-2!
Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення оприлюднила офіційне звернення із закликом не купувати перетворювачі цифрового сигналу (сет-топ-бокси) у форматі MPEG-2.
 
«У зв’язку з тим, що останнім часом через подорожчання послуг кабельного телемовлення спостерігається підвищення купівельної активності громадян саме на цифрове та супутникове приймальне телевізійне обладнання, просимо вас, шановні телеглядачі, перш ніж придбати телеприймач, цифровий перетворювач чи супутниковий ресивер, переконатися, що це обладнання може приймати телесигнал у запровадженому в Україні стандарті MPEG-4. Не вірте запевненням, що старі перетворювачі чи супутникові ресивери можна переобладнати. Це неправда!», - йдеться у заяві.
 
«Пам’ятайте: придбане застаріле телевізійне обладнання в стандарті MPEG-2 -  це даремно витрачені вами гроші», - застерігає Нацрада.
 
Нагадаємо, до 2008 року Національна рада планувала впроваджувати цифрове телебачення відразу у двох стандартах – MPEG-2 та MPEG-4, аргументуючи це тим, що MPEG-2 є «дешевим соціальним стандартом».  За тогочасними планами у стандарті MPEG-2 мали працювати три мультиплекси, у яких мовитимуть практично всі нинішні загальнонаціональні ефірні телеканали. Проте у квітні 2008-го Нацрада вирішила відмовитись від MPEG-2 і впроваджувати «цифру» лише у стандарті MPEG-4.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25304
Читайте також
25.02.2009 13:02
Станислав Юрасов, «Экономические известия»
17 540
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Гость
5540 дн. тому
Цитата: Сравните это,включив с SIRIUS 4.8 E например, каналы, ИНТЕР+, 1+1, ОК в MPEG-2 по качеству звука и картинки с каналами 2Т, Кi-Kо,Планета, или качество Цифрового телесемейства Первого в Mpeg-4 //Разница все равно как смотреть кино в кинотеатре(Mpeg-2) и на дисплее мобильного (MPEG-4) Упоминаемые Вами Кико, 2Т и Планета идут в худшем качестве не из-за особенностей формата Mpeg-4, а из-за жадности их хозяев. Они покупают у Сириуса минимально возможную для трансляции ширину полосы вещания. Отсюда и слабенькое качество. Для тех, кто не в теме: чем динамичнее кадры картинки, смена планов, быстроты движений и т.п., тем больший ресурс необходим для качественной передачи. И денег больше. Когда какой-то новый канал просит ёмкость у спутникового провайдера, тот изучает характер передач, которые планируется транслировать (например, спорт или говорящая голова) и даёт свои рекомендации по ширине полосы. А покупатель всегда хочет подешевле. Посмотрите листинг спутниковых каналов, те из них, у которых низкая цифра SR заведомо "дешёвые" каналы не первого и даже не третьего эшелона. К коим и относятся цитируемые тут Ki-Ko, 2T и Планета.
max10 Володимирові
5541 дн. тому
Соні проти Самсунґу в побутовому сеґменті давно ніхто;) Порівняйте якість екранів, що продаються, та їхню ціну. Я не кажу вже про ринкову привабливість і капіталізацію цих виробників;) Щодо стандартів мовлення, перехід на MPEG-4 невідворотній. H.264 вже, фактично, стає стандартом, як і Матрьошка чи Матроска (не знаю, як правильно;)). Це гнучкі щодо потоку, розділової здатности, мовних сервісів кодеки. MPEG-2 у мовному (не виробничому) сеґменті доживає останні роки. BD, що йде на зміну DVD, — це теж MPEG-4.
Володимир
5542 дн. тому
Користуюсь як одним стандартом, так і іншим. На кухні в мене стоїть придбаний у "Волі" декілька років тому кабельний ресивер "CONAX" МПЕГ-2 і працює він краще, ніж сама "Воля" раніше. Бо колись її сигнали були відсутні по-півдня, це при тому, що на УТ-1 за відсутність відео чи звуку 5 секунд знімають всю премію. Та й споживачами фірма "Воля" не дуже переймається, достатньо спробувати до них додзвонитися, я не кажу про попадання на автовідповідач, а про пряме спілкування. В офісах їхніх теж настійне бажання показати відвідувачеві свою зайнятість, а інженерів і техніків, які потрібні - по одному на офіс. Давно треба ними займатися антимонопольному комітету. Тим не менш "Сонакс" своє вже давно окупив і ще попрацює. А сучасний глядач мусить дивитися "CONY-ївський" чи "Samsungівський" телевізор з прекраснім ресивером, наприклад, "Топфілд-7720" в мене він працює чудово більше року. Чому я сказав, що телевізор має бути саме таким, бо "Соні" постійний лідер і тільки тому її телевізор дорожчий. Але в наш час "Самсунг" наступає лідеру на п"яти і "Самсунг" LE 37 M87 BDX чудово працює у мене із цифрою і з аналогом більше року також, жодного зауваження. І дозволяє дивитися все.
bunny
5544 дн. тому
які ж вони бовдури! (с)
Радист
5544 дн. тому
Весь парадокс ситуации состоит в том, что тюнеры МПЕГ-4 имеют обратную совместимость, т.е. прекрасно понимают МПЕГ-2. Т.е. они будут работать до тех пор, пока вещание будет продолжаться в МПЕГ-2, а переход в МПЕГ-4 для их владельцев пройдет незаметно. Чего не скажешь о тюнерах, которые понимают только МПЕГ-2. Поэтому, глядя в перспективу, покупать тюнеры МПЕГ-4 выгодно. Но сейчас они существенно дороже (пока). Некий "бюджетный" тюнер МПЕГ-4 от Strong, активно промотируемый Нацрадой - жалкая пародия на нормальное устройство. Единственным его достоинством является украинское меню, что, вероятно и послужило причиной столь пылкой любви. А может быть и не только это...
z
5544 дн. тому
Вспомним,как на рекомендованной тем же органом продаже MPEG-2 DVB-Т тюнеров заработало "Эльдорадо",но тюнеры с MPEG-4,видимо, дороже и тот кто, крышует их завоз, решил на этом подзаработать.Но все прекрасно понимают и видят,что Mpeg-2 не только дешевле, но работает и с меньшей компрессией,что дает значительно лучшее качество картинки.Сравните это,включив с SIRIUS 4.8 E например, каналы, ИНТЕР+, 1+1, ОК в MPEG-2 по качеству звука и картинки с каналами 2Т, Кi-Kо,Планета, или качество Цифрового телесемейства Первого в Mpeg-4 //Разница все равно как смотреть кино в кинотеатре(Mpeg-2) и на дисплее мобильного (MPEG-4)///но зато на одну частоту в ужатом качестве в MPEG-4 можно засунуть в 2-4 раза больше телеканалов...Кстати сеть "ВОЛЯ" транслирует в MPEG-2/////
jor
5544 дн. тому
А может ли кто-то из специалистов помочь со ссылкой на номер ДСТУ и место публикации (или хотя-бы номера приказа Госстандарта) "запровадженого в Україні стандарта MPEG-4." Заранее благодарен.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду