detector.media
19.02.2009 10:43
Нацрада попереджає: Не купуйте MPEG-2!
Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення оприлюднила офіційне звернення із закликом не купувати перетворювачі цифрового сигналу (сет-топ-бокси) у форматі MPEG-2.
 
«У зв’язку з тим, що останнім часом через подорожчання послуг кабельного телемовлення спостерігається підвищення купівельної активності громадян саме на цифрове та супутникове приймальне телевізійне обладнання, просимо вас, шановні телеглядачі, перш ніж придбати телеприймач, цифровий перетворювач чи супутниковий ресивер, переконатися, що це обладнання може приймати телесигнал у запровадженому в Україні стандарті MPEG-4. Не вірте запевненням, що старі перетворювачі чи супутникові ресивери можна переобладнати. Це неправда!», - йдеться у заяві.
 
«Пам’ятайте: придбане застаріле телевізійне обладнання в стандарті MPEG-2 -  це даремно витрачені вами гроші», - застерігає Нацрада.
 
Нагадаємо, до 2008 року Національна рада планувала впроваджувати цифрове телебачення відразу у двох стандартах – MPEG-2 та MPEG-4, аргументуючи це тим, що MPEG-2 є «дешевим соціальним стандартом».  За тогочасними планами у стандарті MPEG-2 мали працювати три мультиплекси, у яких мовитимуть практично всі нинішні загальнонаціональні ефірні телеканали. Проте у квітні 2008-го Нацрада вирішила відмовитись від MPEG-2 і впроваджувати «цифру» лише у стандарті MPEG-4.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY