Нацрада погодилася із пропозиціями Турчинова щодо цифрового телебачення

25 Лютого 2009
22623
25 Лютого 2009
15:30

Нацрада погодилася із пропозиціями Турчинова щодо цифрового телебачення

22623
Нацрада погодилася із пропозиціями Турчинова щодо цифрового телебачення
Національно рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 25 лютого погодила зміни до Плану заходів щодо впровадження цифрового телебачення в Україні, запропоновані першим віце-прем’єр-міністром Олександром Турчиновим.
 
План, розроблений Міністерством транспорту та зв’язку і доповнений Нацрадою, пропонується  доповнити ще трьома пунктами. По-перше, залучити до впровадження «цифри» науковий та технічний потенціал Національного космічного агентства України. По-друге, дати доручення Національній академії зв’язку імені Попова (Одеса) сформулювати типові вимоги до розробки синхронних зон. Третій пункт пропозицій стосується проведення конверсії частот.
 
Як прокоментував рішення Нацради Ігор Курус, усі пропозиції віце-прем’єра в Нацраді вважають слушними, а про залучення наукового потенціалу академії зв’язку Нацрада говорила ще у 2006-му році, однак тоді на це не було виділено коштів у бюджеті.
 
Також пан Курус запропонував власну редакцію пункту про конверсію частот, за яку проголосували інші члени Нацради. Суть уточнень полягає в тому, щоб спростити і здешевити конверсію частот для потреб цифрового телебачення. З редакцією цього пункту журналістам запропонували ознайомитися на сайті Нацради, де документ має з’явитися найближчими днями.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22623
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Захар
5548 дн. тому
Ну, сколько можно толочь воду в ступе... такими темпами к 2015 году никто не успеет... или сделают все в последние месяцы кое-как... вместо того, чтобы подготовить нормальный научно обоснованный план перехода к цифре, все занимаются разделом полномочий... П.С. Как мне надоела капча местная, с десятого раза только получается комментарий запостить...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду