Заяву журналістів щодо процесу над Пукачем зареєстрували в Печерському суді

27 Лютого 2012
10385

Заяву журналістів щодо процесу над Пукачем зареєстрували в Печерському суді

10385
27 лютого пройдуть чергові слухання у справі Пукача
Заяву журналістів щодо процесу над Пукачем зареєстрували в Печерському суді

27 лютого низка журналістських організацій зареєструвала заяву з проханням зробити судовий процес над Олексієм Пукачем відкритим. Заяву зареєструвала представник «Репортерів без кордонів» Оксана Романюк, яка мала довіреність від профспілки «Медіафронт». «Об 11.00 адвокат, представник Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко заявить клопотання, щоб суд  сьогодні ж зробив засідання для ЗМІ відкритим. Сподіваємося, що суд зважить на наше прохання», - сказала Оксана Романюк у коментарі «Детектор медіа».

 

Нагадаємо, 24 лютого Печерський суд Києва не взяв заяву журналістів щодо Пукача. Українські та міжнародні журналістські організації зверталися до суду з приводу закритості судового процесу над Пукачем - колишнім генералом МВС України, обвинуваченим у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе. Канцелярія суду не взяла їхню заяву, мотивувавши поганим відтиском печатки.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 30 січня заяву руху «Стоп цензурі!» та Української медіа-асоціації* за підтримки міжнародної правозахисної організації «Репортери без кордонів» було оприлюднено на засіданні міжвідомчої робочої групи при президенті. У ній організації наголошують на тому, що закритість судового процесу над Пукачем порушує права громадськості та потерпілих на отримання суспільно важливої інформації. Організації переконані, що через закритість створюється штучна перешкода журналістам у виконанні їхніх професійних обов'язків.

 

У заяві журналісти просили відкрити процес над Пукачем з огляду на його значну суспільну важливість. «Серед 116 томів справи таємними є лише близько десятка томів. Ст. 6 Конвенції захисту прав людини та основних свобод передбачає право на відкритий процес і мінімальну кількість закритих засідань з огляду на необхідність захисту державної таємниці. Ми розцінюємо закритість усього судового процесу як порушення», - йдеться у заяві..

 

Нагадаємо, 27 лютого пройдуть чергові слухання у справі Пукача.

 

 Довідка:

*Українська медіа-асоціація об'єднує Інститут масової інформації, Інститут медіа-права, «Інтерньюз-Україна», профспілка «Медіафронт», бюро журналістських розслідувань «Свідомо», «Детектор медіа», Незалежна медіа профспілка України та Комітет моніторингу свободи преси Криму.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10385
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду