З журналістом Артемом Скоропадським провела бесіду СБУ (+ депутатський запит Олени Бондаренко)

25 Червня 2010
20412

З журналістом Артемом Скоропадським провела бесіду СБУ (+ депутатський запит Олени Бондаренко)

20412
З журналістом Артемом Скоропадським провела бесіду СБУ (+ депутатський запит Олени Бондаренко)

З журналістом Артемом Скоропадським провів бесіду співробітник Служби безпеки України. Цю інформацію «Обкому» Артем підтвердив особисто «Детектор медіа».

 

Як розповів в коментарях ТК пан Скоропадський, під час зустрічі йому рекомендували менше зустрічатися з представниками праворадикальних організацій, рідше висвітлювати їх діяльність і не так часто писати про опозицію. Журналіст зазначив, що конкретних рекомендацій йому не давали, проте нагадали про випадок, коли депутатів Держдуми Російської Федерації (фракція «Єдина Росія») Костянтина Затуліна та Кирила Фролова оголосили персонами нон-грата в Україні.

 

Як відзначив громадянин Росії Артем Скоропадський, це перша подібна бесіда за весь за час його перебування в Україні. «У мене дійсно чимало знайомих серед представників праворадикальних організацій, але писати чи не писати про опозицію - це питання редакційної політики, а не моє особисте», - відзначив журналіст.

 

Народний депутат Олена Бондаренко (Партія регіонів), дізнавшись про ситуацію із Артемом Скоропадським з «Обкому» та «Детектор медіа», звернулася до СБУ з депутатським запитом.

 

Зокрема Бондаренко цікавить, як кого було запрошено Скоропадського на розмову, де відбувалася зустріч, що було її причиною і яка її мета, чи була це особиста ініціатива співробітника СБУ чи він виконував доручення керівництва, чи діяв співробітник СБУ у межах своєї компетенції.

 

З відкритим листом щодо зустрічі представника СБУ з паном Скоропадського до голови Служби безпеки України Валерія Хорошковського звернулися представники Київської незалежної медіапрофспілки. 

 

«Служба безпеки України не може втручатися в редакційну політику, не може погрожувати журналістові депортацією на підставі того, що він пише не про те, чого хотілося б співробітникам СБУ. Такі дії є порушенням Конституції України. Від імені київських журналістів прошу вас повідомити  наступне. Чи давали ви вказівку на подібну діяльність? Якщо так, то поясніть підстави для такого рішення?  Якщо ні, то прошу з`ясувати, хто у СБУ ініціював подібні діяння? Чи будуть вжиті  заходи для припинення таких зустрічей? Якщо ні, то чому?», - йдеться у зверненні за підписом голови комітету КНМП Юрія Луканова. 

 

Нагадаємо, що під час зустрічі із представниками руху «Стоп цензурі!»  голова СБУ Валерій Хорошковський з-поміж іншого пообіцяв «надіслати могутній сигнал» співробітникам СБУ щодо неприпустимості проведення профілактичних бесід із журналістами та громадськими діячами.

 

«Детектор медіа»

Довідка ТК:

Артем Скоропадський - кореспондент відділу «Общество» газети «Коммерсантъ-Украина». В українському виданні працював від 2005 по 2007-й, а тепер від початку 2010 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20412
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
цензура
5054 дн. тому
А чому Телекритика викреслила посилання на ось цю історію із Скоропадським? http://telekritika.kiev.ua/process/2007-08-14/9360?theme_page=30&
OBI-Consulting.eu
5056 дн. тому
Что страшного в этих беседах - не пойму. Они же не предлагают поломать ноги, или сделать инвалидом - как другие товарищи из семейства правоохранительных органов. в 2004 году работая на 5 канал, через 50 минут как мы решили ехать на один из визитов Януковича (премьера) на завод - пришёл сотрудник СБ - и ставил вопросы - что мы хотим на этой встрече делать. расказали. ушёл. СБУ - нормальная служба - работа у них такая - упреждающая.. Что за паника?
ну шо
5056 дн. тому
Молодец Бондаренко! А оппо молчит, все газаватом с Фирташем занята
Олена
5056 дн. тому
А чому жоден із журналістів або активістів громадських рухів не зробили жодного аудіо-запису цих співбесід? А то вони говорять про співбесіди, а СБУ запевняє - вигадки, або таких вказівок нікому не було. А так хоча б ткнуть носом - ось, є записи.
babay
5056 дн. тому
От тепер, за логікою, посол Росії має виступити із протестом проти переслідування громадян Росії на території України, а також із звинуваченнями на адресу СБУ в спробах впливати на професійну діяльність російських журналістів в Україні та утисках свободи слова. Побачимо, що з того вийде насправді. Якщо росіяни, звісно, не зіллють свого хлопця на догоду своїм дресированим ведмедям в українській владі
СБРФ
5056 дн. тому
Ну это ж не замели , а тока пагаварили. И то с адним и адиножды
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду