Російського журналіста Артема Скоропадського знову побили

9 Січня 2008
15477
9 Січня 2008
10:26

Російського журналіста Артема Скоропадського знову побили

15477
Російського журналіста Артема Скоропадського знову побили

У російській столиці Москві побито колишнього співробітника видання «Газета» Артема Скоропадського,  повідомляє Газета.Ру.

 
«Меня окликнул молодой человек, я обернулся, он ударил меня несколько раз и убежал, не пытаясь отобрать ни деньги, ни мобильный телефон, - цитує видання Артема Скоропадського. - У меня огромный синяк под глазом, рассечена бровь, поврежден нос». Постраждалий звернувся до правоохоронців та медиків.
 
«Я не знаю с чем связано нападение, - зазначив журналіст. - Я могу сказать только одно: моя деятельность связана с освещением мероприятий коалиции «Другая Россия», но я не писал никаких сенсационных материалов - только рядовые репортажи с «Маршей несогласных» или пресс-конференций Касьянова».
 
Нагадаємо, 13 серпня Артем Скоропадський, який тоді щойно звільнився з української газети «КоммерсантЪ», заявив, що на нього напали у Києві, і пов'язав цей інцидент із публікацією в «Коммерсанте» критичного матеріалу на адресу київського мера. У відповідь в.о. головного редактора газети «Вечірній Київ» Роман Костриця звинуватив Артема Скоропадського у наклепі, а також заявив, що це не перший подібний випадок. Полеміка між Романом Кострицею та Артемом Скоропадським відбувалась на сторінках «ТК».
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15477
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Edit Or... Delete
5955 дн. тому
Дивно, що блогу "ТК" довіряє більше, ніж "Газеті". А в "Газеті" написано, що він досі кореспондент
коментаторам
5955 дн. тому
http://listopadsky.livejournal.com/171524.html
Edit Or... Delete
5955 дн. тому
Телекритики, ну прибрали ви всі свої помилки після моїх коментарів. Але чому залишили слово "колишнього"? Він і досі в "Газеті" працює!
Edit Or... Delete
5955 дн. тому
Телекритики, будьте самокритичнее!!! http://gzt.ru/incident/2008/01/08/220019.html Ненаших бьют В Москве избиты корреспондент "Газеты" и активистка "Другой России" В ночь с понедельника на вторник неизвестный избил корреспондента отдела политики и общества «Газеты» Артема Скоропадского. Нападение произошло в районе полуночи, когда он возвращался домой в Замоскворечье. Подбежав сзади, неизвестный нанес Артему два удара по лицу, отчего тот упал на мостовую без сознания. Нападавший не пытался ограбить журналиста, так что случай может быть связан с профессиональной деятельностью. У пострадавшего рассечена бровь и поврежден нос. Той же ночью Скоропадский подал заявление в милицию. Между тем вчера 17-летняя активистка «Другой России» Мария Коледа, которую вечером 5 января у собственного подъезда также избили двое неизвестных, подала заявление в прокуратуру. Как сообщила Коледа корреспонденту «Газеты», в ближайшее время должен также последовать депутатский запрос от фракции КПРФ. Пострадавшая состоит в рядах лимоновцев и предполагает, что причиной избиения стало ее активное участие в акциях оппозиции. Неизвестные действовали по той же схеме, что и при нападении на лидера серпуховских лимоновцев Юрия Червочкина, который скончался в декабре от побоев. 31 декабря соратники Червочкина по «Другой России» заявили, что будут мстить убийцам, а Мария Коледа написала в своем "живом журнале" сообщение с резкими высказываниями в адрес сотрудников правоохранительных органов. Через несколько дней после этого на нее и напали. У Марии сотрясение мозга, сломан палец. На прокуратуру активистка «Другой России» не надеется. «Я боюсь, мое заявление просто потеряют или забудут о нем, - сказала Коледа корреспонденту «Газеты». - Ведь по делу Червочкина до сих пор не допросили даже его мать и свидетельницу, которая его нашла». 08.01.2008 / АНАСТАСИЯ НОВИКОВА Материал опубликован в "Газете" №1 от 09.01.2008г.
Edit Or... Delete
5955 дн. тому
По-перше, газета.ру та "Газета" (гзт.ру) -- різні структури. По-друге, так він працює чи не працює з кінця 2007? І де саме?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду