«1+1», «Україна», СТБ та інші канали звинуватили Divan.tv у порушенні авторських прав

18 Жовтня 2012
12150
18 Жовтня 2012
11:19

«1+1», «Україна», СТБ та інші канали звинуватили Divan.tv у порушенні авторських прав

12150
Канали стверджують, що Divan.tv не має юридично оформлених відносин з ними. Divan.tv наполягає, що має угоди
«1+1», «Україна», СТБ та інші канали звинуватили Divan.tv у порушенні авторських прав

Українські телеканали «1+1», «2+2», «Україна», Новий канал, ICTV і СТБ звинуватили інтернет-ресурс Divan.tv у тривалому порушенні прав інтелектуальної власності. Відповідний відкритий лист канали поширили сьогодні, 18 жовтня.

 

Divan.tv на даний момент не має юридично оформлених відносин з телеканалами «1+1», «2+2», «Україна», Новий канал, ICTV і СТБ, стверджують канали.

 

«Ми неодноразово в усній та письмовій формі зверталися до керівництва Divan.tv з претензією і проханням зняти онлайн-трансляцію вищезазначених телеканалів, адже така трансляція відбувається нелегально, - йдеться у відкритому листі. - Незважаючи на це, трансляція каналів «1+1», «2+2», «Україна», Новий канал, ICTV і СТБ на ресурсі Divan.tv, всупереч діючому законодавству, продовжує здійснюватися. Більше того - представники цього ресурсу поширюють неправдиву інформацію про стан речей з правоволодінням на трансляцію зазначених телеканалів».

 

Телеканали мають «твердий намір звернутися в компетентні органи», щоб захистити свої права.

 

Мовники звертають увагу на те, що Україна у 1998 році затвердила Стратегію інтеграції України до Європейського Союзу, прийняла на себе зобов'язання щодо формування своєї правової системи та поступового приведення її у відповідність із європейськими стандартами у сфері інтелектуальної власності.

 

Діяльність Divan.tv щодо співпраці з телеканалами, на думку авторів відкритого листа, дискредитує Україну як державу, яка прагне встановлення європейських стандартів у галузі управління правами інтелектуальної власності, а також дискредитує роботу недійного ринку України в цілому.

 

 

Учора, 17 жовтня, на круглому столі «Перспективи ринку платного телебачення України» директор Divan.tv Андрій Колодюк заявив, що Divan.tv - це легальний оператор OTT, який має угоди з усіма правовласниками. «Ми не пірати, ми беремо гроші з абонентів і ми маємо угоди з усіма 130 телеканалами», - наголосив пан Колодюк.

 

Прес-служба Divan.tv пообіцяла «Детектор медіа» детальніше викласти свою позицію на дати підтвердження наявності договорів з правовласниками.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12150
Читайте також
10.09.2012 09:46
Станислав Юрасов, www.proit.com.ua
4 059
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду