detector.media
18.10.2012 11:19
«1+1», «Україна», СТБ та інші канали звинуватили Divan.tv у порушенні авторських прав
Канали стверджують, що Divan.tv не має юридично оформлених відносин з ними. Divan.tv наполягає, що має угоди

Українські телеканали «1+1», «2+2», «Україна», Новий канал, ICTV і СТБ звинуватили інтернет-ресурс Divan.tv у тривалому порушенні прав інтелектуальної власності. Відповідний відкритий лист канали поширили сьогодні, 18 жовтня.

 

Divan.tv на даний момент не має юридично оформлених відносин з телеканалами «1+1», «2+2», «Україна», Новий канал, ICTV і СТБ, стверджують канали.

 

«Ми неодноразово в усній та письмовій формі зверталися до керівництва Divan.tv з претензією і проханням зняти онлайн-трансляцію вищезазначених телеканалів, адже така трансляція відбувається нелегально, - йдеться у відкритому листі. - Незважаючи на це, трансляція каналів «1+1», «2+2», «Україна», Новий канал, ICTV і СТБ на ресурсі Divan.tv, всупереч діючому законодавству, продовжує здійснюватися. Більше того - представники цього ресурсу поширюють неправдиву інформацію про стан речей з правоволодінням на трансляцію зазначених телеканалів».

 

Телеканали мають «твердий намір звернутися в компетентні органи», щоб захистити свої права.

 

Мовники звертають увагу на те, що Україна у 1998 році затвердила Стратегію інтеграції України до Європейського Союзу, прийняла на себе зобов'язання щодо формування своєї правової системи та поступового приведення її у відповідність із європейськими стандартами у сфері інтелектуальної власності.

 

Діяльність Divan.tv щодо співпраці з телеканалами, на думку авторів відкритого листа, дискредитує Україну як державу, яка прагне встановлення європейських стандартів у галузі управління правами інтелектуальної власності, а також дискредитує роботу недійного ринку України в цілому.

 

 

Учора, 17 жовтня, на круглому столі «Перспективи ринку платного телебачення України» директор Divan.tv Андрій Колодюк заявив, що Divan.tv - це легальний оператор OTT, який має угоди з усіма правовласниками. «Ми не пірати, ми беремо гроші з абонентів і ми маємо угоди з усіма 130 телеканалами», - наголосив пан Колодюк.

 

Прес-служба Divan.tv пообіцяла «Детектор медіа» детальніше викласти свою позицію на дати підтвердження наявності договорів з правовласниками.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY