Генсек Ради Європи занепокоєний ситуацією з ТВі і криміналізацією наклепу

10 Вересня 2012
7544
10 Вересня 2012
16:04

Генсек Ради Європи занепокоєний ситуацією з ТВі і криміналізацією наклепу

7544
Турбйорн Ягланд закликав журналістів своєю діяльністю максимально підтримувати свободу слова
Генсек Ради Європи занепокоєний ситуацією з ТВі і криміналізацією наклепу

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд занепокоєний ситуацією навколо телеканалу ТВі і законопроектом про криміналізацію наклепу. Про це він сказав на прес-конференції у Києві, повідомляє УНІАН.

 

«Мене непокоять дії проти каналу ТВі», - сказав пан Ягланд. Він також висловив занепокоєння законопроектом, внесеним рядом народних депутатів, «який ставить за мету знову криміналізувати наклеп». «З моєї точки зору, це є першим кроком, який часто може приводити до намагання контролювати свободу слова», - сказав генсекретар Ради Європи.

 

Турбйорн Ягланд закликав усіх журналістів своєю діяльністю максимально підтримувати свободу слова. «Повноваження, які ви маєте, не були дані вам Богом. Вони виходять з найважливіших принципів демократії. Не погоджуйтесь на те, щоб на вас чинився будь-який тиск, як з політичних, так і з економічних міркувань», - додав він.

 

Нагадаємо, з 20 липня телеканал ТВі відключили вже понад 80 кабельних мереж по всій Україні. ТВі стверджує, що це відбувається під тиском Нацради та її представників у регіонах. Нацрада заперечує свою причетність.

 

Нагадаємо, народний депутат Віталій Журавський (фракція Партії регіонів) зареєстрував у Верховній Раді законопроект «Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України (щодо посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини)». Законопроектом передбачено, що наклеп карається штрафом в розмірі від 500 до 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до одного року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7544
Читайте також
20.09.2012 15:52
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
42 810
19.09.2012 11:11
Сергій Лещенко, «Українська правда»
26 360
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду