detector.media
10.09.2012 16:04
Генсек Ради Європи занепокоєний ситуацією з ТВі і криміналізацією наклепу
Турбйорн Ягланд закликав журналістів своєю діяльністю максимально підтримувати свободу слова

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд занепокоєний ситуацією навколо телеканалу ТВі і законопроектом про криміналізацію наклепу. Про це він сказав на прес-конференції у Києві, повідомляє УНІАН.

 

«Мене непокоять дії проти каналу ТВі», - сказав пан Ягланд. Він також висловив занепокоєння законопроектом, внесеним рядом народних депутатів, «який ставить за мету знову криміналізувати наклеп». «З моєї точки зору, це є першим кроком, який часто може приводити до намагання контролювати свободу слова», - сказав генсекретар Ради Європи.

 

Турбйорн Ягланд закликав усіх журналістів своєю діяльністю максимально підтримувати свободу слова. «Повноваження, які ви маєте, не були дані вам Богом. Вони виходять з найважливіших принципів демократії. Не погоджуйтесь на те, щоб на вас чинився будь-який тиск, як з політичних, так і з економічних міркувань», - додав він.

 

Нагадаємо, з 20 липня телеканал ТВі відключили вже понад 80 кабельних мереж по всій Україні. ТВі стверджує, що це відбувається під тиском Нацради та її представників у регіонах. Нацрада заперечує свою причетність.

 

Нагадаємо, народний депутат Віталій Журавський (фракція Партії регіонів) зареєстрував у Верховній Раді законопроект «Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України (щодо посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини)». Законопроектом передбачено, що наклеп карається штрафом в розмірі від 500 до 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до одного року.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY