LB.ua закрився й оприлюднив фото своїх імовірних переслідувачів

18 Липня 2012
15365
18 Липня 2012
18:22

LB.ua закрився й оприлюднив фото своїх імовірних переслідувачів

15365
Льовочкін, Кузьмін, Хорошковський, Портнов
LB.ua закрився й оприлюднив фото своїх імовірних переслідувачів

Інтернет-видання LB.ua закрило доступ до свого контенту й оприлюднило на головній сторінці фотографії посадовців, яких редакція вважає відповідальними за порушення кримінальної справи щодо LB.ua.

 

Замість звичної головної сторінки зі стрічкою новин і статтями сайт відкривається картинкою, на якій зображені фотографії глави Адміністрації президента Сергія Льовочкіна, першого заступника генерального прокурора Рената Кузьміна, першого віце-прем'єр-міністра Валерія Хорошковського і радника президента Андрія Портнова з підписом: «Спитайте в них, де LB.ua». На картинці є місце для ще одного фото, замість якого - знак питання.

 

Також на головній розміщено посилання на повідомлення прокуратури про порушення кримінальної справи за фактом оприлюднення у виданні смс-листування народного депутата Володимира Ландіка. При цьому залишилася опція коментарів на сайті.

 

 


 

 

18 липня прокуратура Печерського району Києва порушила кримінальну справу за фактом порушення таємниці листування депутата Володимира Ландіка.

 

Справа була порушена за результатами перевірки заяви пана Ландіка від 21 червня, в якому йдеться про порушення його особистих прав, гарантованих Конституцією України, і необхідності прийняття рішення відповідно до Кримінального кодексу України.

 

Мета кримінальної справи - знищити LB.ua, його творчий колектив і керівників видання, заявила в коментарі «Детектор медіа» шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна.

 

Глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін засудив порушення кримінальної справи щодо видання і звернувся до Генпрокуратури з проханням перевірити законність цього рішення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15365
Читайте також
31.07.2012 18:12
Пріска Орсонно, Оксана Романюк, «Репортери без кордонів», для «Детектор медіа»
20 571
19.07.2012 08:31
Мустафа Найем, «Блоги. Українська правда»
31 017
19.07.2012 08:19
Соня Кошкина, «Українська правда»
30 458
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ЖИД
4291 дн. тому
Якщо людина приватна особа, чи бізнесмен -- тоді дійсно повинна таємниця листування.....Однак, ти бажаєш бути політиком, президентом, міністром -- тоді всі твої вчинки повинні бути на видноті, щоб люди бачили кого обирати собі у поводирі.
гершензон
4291 дн. тому
Бросается в глаза то, что Кошкина выехала из страны в Италию вместе с бывшей сотрудницей пресс-службы Тимошенко Татьяной Золотаревой. По имеющимся данным, они находятся в Италии. Причем отдых на Апеннинском полуострове они планировали два месяца назад – все брони оформлялись именно тогда. И следователь в редакцию пришел с проверкой именно в тот день, когда Кошкина должна была улетать. И если такое уж громкое и опасное дело – почему с нее не была взята подписка о невыезде? Далее – следуя логической цепи – почему Кошкина и Омельченко оставили в беде других фигурантов дела – главного редактора ЛБ Олега Базара и фотокорреспондента Макса Левина? Их не жалко? Сама по себе напрашивается версия: громкое дело необходимо для старта политической карьеры Кошкиной. Теперь – стоит полагать – она, как настоящая мученица, должна предложить свои услуги оппозиции и попросить место в списке. Аккурат до съезда, на котором будет утверждаться список, остается ровно месяц.
GrOt
4292 дн. тому
уважаемые журналисты, а вот это уже реальный прецедент и проверка вас на прочность. Способны ли вы действовать сообща, отстаивать свои профессиональные права. Или начнете грызню внутри - вот уже и на УП появились "доброжелатели", которые говорят про то, что все это пиар. Сейсас происходит переломный момент в истори украинской журналистики, когда нужно забыть все личные обиды, если таковые имеются, и действовать сообща. И слушать внимательно Кошкину, которая, судя по всему, знает, о чем говорит. Говорила, что будет дело - вот оно. Хотя по началу мало кто в это верил.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду