detector.media
09.02.2012 18:35
У міліції заперечують тиск на журналіста у справі про пошкодження білбордів Януковича

Головне управління МВС Львівської області заперечує тиск на журналіста під час розслідування кримінальної справи про пошкодження у Львові білборду з привітанням президента Віктора Януковича.

 

Йдеться по допит журналіста інтернет-видання Gazeta.ua Євгена Борісова.

 

Як повідомляється на сайті Львівського ГУ МВС, цього журналіста запросили до Личаківського райвідділку міліції Львова та допитали в якості свідка.

 

«Жодних претензій до слідчого під час допиту та після його завершення у чоловіка не виникало. Однак, оскільки у деяких інтернет-видання з'явилося повідомлення про те, що на кореспондента начебто чинився тиск. Головним управління міліції Львівщини було негайно призначено та проведено службову перевірку. У процесі перевірки встановлено, що правоохоронці діяли виключно у межах своєї компетенції. Жодних порушень чинного законодавства під час проведення допиту допущено не було», - йдеться в повідомленні міліції.

 

Пана Борісова запрошували на допит у межах розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом вчинення хуліганських дій. У процесі розслідування міліція встановила, що відеоролик, на якому безпосередньо зафіксовано пошкодження білборду, було оприлюднено в інтернет-мережі, у тому числі на Gazeta.ua. Міліція з'ясувала, що цей відеоролик та коментар до нього розмістив позаштатний кореспондент цього видання, якого й викликала на допит.

 

За словами Євгена Борісова, допит тривав близько чотирьох годин. «Перше, що у нього запитав слідчий: "Чи знаєш ти, як у міліції катують людей?" Після чого в деталях почав розповідати, як саме проводять тортури. Радив зізнатись у тому, що журналіст сам закидав бігборд фарбою, щоб першим написати про це і таким чином стати відомим. А міліціонери, у свою чергу, зможуть швидше закрити справу», - писала Gazeta.ua.

 

У журналіста на півгодини відбирали мобільний телефон, щоб нібито перевірити, чи він не крадений. Пан Борісов вважає, що в нього скопіювали всю базу номерів, адже зараз правоохоронці обдзвонюють людей зі списку його контактів і теж викликають їх на допити (приводом називають вбивство таксиста).

 

Нагадаємо, що також на розмову до міліції запрошували ще одного позаштатника Gazeta.ua - Віктора Гомоля - у межах розслідування кримінальної справи про пошкодження білборда президента в Костополі Рівненської області.

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY