Томенко з Шевченком знову хочуть обмежити рекламу пива

6 Вересня 2011
10619
6 Вересня 2011
17:30

Томенко з Шевченком знову хочуть обмежити рекламу пива

10619
Томенко з Шевченком знову хочуть обмежити рекламу пива

Народні депутати Микола Томенко та Андрій Шевченко знову ініціюють обмеження реклами пива. Відповідний законопроект № 9099 про внесення змін до статті 22 Закону України «Про рекламу» (щодо реклами алкогольних напоїв та пива), який поширює на рекламу й спонсорство пива та пивних торгівельних марок ті ж обмеження, що й на рекламу алкоголю, вони зареєстрували 5 вересня.

 

На телебаченні вони пропонують дозволити пивну й алкогольну рекламу лише з 24:00 до 6:00 (зараз пивна реклама йде без обмежень, алкогольна - з 23:00 до 6:00), а також заборонити спонсорування програм алкогольними торгівельними марками.

 

Зокрема, депутати пропонують, щоб реклама алкогольних напоїв, пива та/або напоїв, що виготовляються на його основі, знаків для товарів і послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються алкогольні напої, пиво та/або напої, що виготовляються на його основі заборонялася:

- на радіо та телебаченні з 6 до 24 години;

- на перших і останніх сторінках газет, на обкладинках журналів та інших видань, в усіх виданнях для дітей та юнацтва, у тому числі на сторінках для дітей та юнацтва усіх друкованих видань;

- в усіх друкованих засобах масової інформації (крім спеціалізованих видань);

- засобами внутрішньої реклами;

- за допомогою заходів рекламного характеру (крім спеціальних виставкових заходів алкогольних напоїв);

- на зовнішніх та внутрішніх поверхнях транспортних засобів загального користування та метрополітену;

- засобами зовнішньої реклами.

 

Пропонують також заборонити спонсорування теле-, радіопередач, театрально-концертних, спортивних та інших заходів з використанням знаків для товарів та послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються тютюнові вироби або алкогольні напої, однак дозволити спонсорування концертних та спортивних заходів з використанням знаків для товарів і послуг, під якими випускається пиво та/або напої, що виготовляються на його основі.

 

Попередній аналогічний законопроект Миколи Томенка й Андрія Шевченка щодо обмеження реклами пива Верховна Рада відправила на доопрацювання в грудні 2010 року. Улітку 2011 року Микола Томенко висловив сподівання, що з вересня парламент повернеться до теми обмеження реклами пива на телебаченні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10619
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду